6.21.2013

Σκοπούλη: Τέλος... φεύγουμε από την κυβέρνηση



Με τη φράση "τέλος... φεύγουμε από την κυβέρνηση", αποχώρησε από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγ. Κωνσταντίνου, η υφυπουργός Υγείας, Φ. Σκοπούλη, δείχνοντας ότι αποχωρούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, με τις τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα έχει το κόμμα απέναντι στην κυβέρνηση να λαμβάνουν αυτή την ώρα τα στελέχη του κόμματος, στην κοινή συνεδρίαση της  κοινοβουλευτικής ομάδας με την εκτελεστική επιτροπή. Σε αυτήν την περίπτωση, σε παραίτηση εξωθούνται οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης και Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, όπως και οι υφυπουργοί Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη και Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στη συνεδρίαση του κλίμα είναι πολύ "βαρύ" με ορισμένα εκ των υψηλών στελεχών να εξαπολύουν μύδρους προς τον Φώτη Κουβέλη για τη στάση που τήρησε χτες τη νύχτα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, 9 στελέχη του κόμματος έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά τις αποφάσεις του Φ. Κουβέλη. 

Την ίδια ώρα δεν λείπουν οι φωνές βουλευτών, όπως οι κ.κ. Οικονόμου, Ψαριανός, Μπίστης, που επιθυμούν την παραμονή της στο κυβερνητικό σχήμα και ασκούν έντονη κριτική στον Φώτη Κουβέλη. Μάλιστα οι κ.κ. Οικονόμου και Ψαριανός, έφτασαν με καθυστέρηση στη συνεδρίαση, ενώ ο κ. Ψαριανός, επανέλαβε την αντίθεσή του στην απόφαση του Φ. Κουβέλη.

«Περιμένουμε να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ελπίζουμε σε συνέχεια της στήριξης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου στην τηλεόραση του Ant1, μετά τη ρήξη που προέκυψε στη χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Δ. Χατζησωκράτης, σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Όπως διευκρίνισε, τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή το κόμμα έναντι της κυβέρνησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου