1.21.2013

Νέα Πορεία: Διαλύουν το Σισμανόγλειο και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Η πολιτική που εφαρμόζει στην Υγεία, η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα, με τον «άξιο» υπουργό Υγείας, Α. Λυκουρέντζο, «έχει και σχέδιο και στόχους». 
 
Με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων σε διατεταγμένη υπηρεσία, αυτό που όλοι βιώνουμε γύρω μας είναι ένα σύγχρονο ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ των δομών των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και των ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ;

Άνω των 10.000 νοσοκομειακών κλινών κλείνουν με τις προβλεπόμενες συγχωνεύσεις Κλινικών – Τμημάτων και 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.

Οι προσλήψεις έχουν μηδενιστεί. Όχι μόνο δεν καλύπτονται οι κενές θέσεις αλλά ούτε καν αντικαθίστανται οι μαζικά παραιτούμενοι και συνταξιοδοτούμενοι.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει εξ’ άλλου για τα νοσοκομεία 15.112 αποχωρήσεις υπαλλήλων και μόνο 2.261 προσλήψεις «ενοικιαζόμενων» υγειονομικών με μπλοκάκι για την πενταετία 2012-2016.

Η συνολική αποδόμηση της Υγείας φτάνει και στην αποσύνθεση του δικού μας Νοσοκομείου. Η εγκατάλειψη του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ από την αλαζονική Διοίκησή του, που συνειδητά κωφεύει μπροστά στα τεράστια προβλήματα, είναι ολοφάνερη σε κάθε βήμα μας μέσα στο Νοσοκομείο.

Κανένα σχέδιο! Καμία πρόβλεψη! Αλαλούμ!!!

Έρχεται η Νευρολογική, φεύγει η Νευρολογική... Έρχεται η Ορθοπεδική κλινική, φεύγει η Ορθοπεδική κλινική... 20 κρεβάτια θα έχει η Ορθοπεδική, 6 κρεβάτια θα έχει η Ορθοπεδική κλινική;... Στην Α΄ Πνευμονολογική θα μπουν, ή στη Β΄ Πνευμονολογική;... Θα ανοίξει β΄ καρδιολογική κλινική;... Αποτέλεσμα του αλλαλούμ, τρία κρεβάτια του Αιμοδυναμικού να βρίσκονται στην α΄ Πνευμονολογική κλινική, δίπλα σε ασθενείς με φυματίωση και αναπνευστικές λοιμώξεις!

Την ίδια ώρα η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει προβεί σε:

  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την κατασκευή της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας για τους αρρώστους του Αιμοδυναμικού,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την επισκευή των ταβανιών που πέφτουν στην Β΄ πνευμονολογική κλινική,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για τα ασανσέρ που στην πλειονότητά τους δε λειτουργούν,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την έλλειψη υλικών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τις ζωές των αρρώστων,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την ασφαλή διαχείριση μολυσματικών και απορριμμάτων, τα οποία λιμνάζουν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους συλλογής του νοσοκομείου και που κατά τόνους συγκεντρώνονται, σαπίζοντας τις περισσότερες φορές, θέτοντας τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για τον υποσιτισμό των αρρώστων και τις άδειες αποθήκες τροφίμων λόγω των περικοπών από τη Διοίκηση στο 60 - 70% των παραγγελιών σε όλα τα τρόφιμα,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια την άμεση επισκευή βλαβών μηχανημάτων,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την αποκατάσταση της 24ωρης λειτουργίας - 7 ημέρες την εβδομάδα για τα Κέντρα Υγείας Σπάτων και Ν. Μάκρης,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την Καρδιολογική κλινική και την ΚΕΜ, που στις τελευταίες εφημερίες λειτουργούσαν με συνθήκες Νοσοκομείων Βουλγαρίας και Ρουμανίας, με εμφραγματίες ασθενείς (10 -15) σε ράντζα,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την εξάμηνη αδικαιολόγητη απουσία «συναδέλφου»,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την παράνομη ανάθεση υπευθύνου στο τμήμα επιστασίας,
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για τα όσα προβλέπουν οι νέοι ενιαίοι Οργανισμοί και κυρίως για την κατάργηση 140 κλινών (του ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ) κάτι που θα σημάνει σοβαρό πρόβλημα στις θέσεις του προσωπικού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. υπ' αριθμ' 87/1986 «Ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων».
  • ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την απλήρωτη εργασία από πρόσθετες αμοιβές ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ για τους συναδέλφους από το ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, αλλά και μηνών για τους συναδέλφους του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ.

Το νοσοκομείο μέρα με τη μέρα καταρρέει!

Η Διοίκηση του νοσοκομείου επιδεικνύοντας πρωτοφανή αδιαφορία καιαλαζονεία, απαξιώνει τις υπηρεσίες, τα επιστημονικά και θεσμικά όργανα, και στηριγμένη στους ημέτερους και κολλητούς της, διαμορφώνει την αυλή της, ασκώντας «Διοίκηση», με γνώμονα το βόλεμα των δικών της παιδιών και το κυνήγι των «κακών» παιδιών.
Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Νοσοκομείου για την εφαρμογή της τρικομματικής πολιτικής που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω της, να αγωνιστούν μαζί της, να ενισχύσουν την προοδευτική και αγωνιστική στάση της μέσα στο Σωματείο Εργαζομένων και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους τους «μηχανισμούς», που θέλουν να ελέγχουν και να καταστρέφουν τις ζωές μας.
14 Γενάρη 2013.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου