1.24.2013

Συναντήσεις εκπροσώπων των σωματείων στο Υπουργείο Υγείας - Ενημέρωση

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, εκπρόσωποι από τα σωματεία εργαζομένων στην ψυχική υγεία πανελλαδικά συγκεντρωθήκαμε στο Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας να συναντήσουμε την πολιτική ηγεσία. Παρόλη την έγκαιρη ενημέρωση από μέρους μας όλων των αρμοδίων, καννείς δεν είχε χρόνο για να μας συναντήσει, όπως συμβαίνει επανειλλημένα το τελευταίο δίμηνο. Στην συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη με την Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας συναντηθήκαμε με την καινούρια διευθύντρια κα. Κουλούρη, η οποία δεν κατάφερε να δώσει κανένα προσδιορισμένο χρονικό περιθώριο για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη συνέχεια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, ούτε για το πότε θα ξεκινήσει η κατανομή των 9,9 εκ. που δρομολογήθηκαν για εκταμίευση. Αντ΄αυτού, ενημερωθήκαμε για την πιθανή κατάργηση της διεύθυνσης και την υπαγωγή του γραφείου σε άλλη διεύθυνση. Τις επόμενες μέρες  θα γίνουν συναντήσεις με εκπροσώπους της Ευρωπαικής Ένωσης για επαναχρηματοδότηση του Ψυχαργώς, οπότε αναμένονται εξελίξεις.  Σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των φορέων έχει δρομολογηθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου την Πέμπτη, με τρίμηνη διάρκεια, ώστε οι φορείς να διευκολυνθούν στην καταβολή της μισθοδοσίας. Σε ότι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, αναμένεται γνωμοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με το αν εμπίπτουμε (χρειάζεται να γίνει διευκρίνηση ως προς την αναφορά σε επιχορήγηση ή χρηματοδότηση των μονάδων).

Στην επιμονή μας να μιλήσουμε με την πολιτική ηγεσία, έπειτα από αναμονή, πιέσεις και κυνηγητό στους διαδρόμους παίζοντας την κολοκυθιά με το ποιος μπορεί να μας συναντήσει και πόσο έγκυρες είναι οι πληροφορίες, κανονίστηκε ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα με το Γενικό Γραμματέα κο. Καλλίρη, όπου αναμένονται και οι εξελίξεις από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους από την Ευρωπαική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν λόγια για την εξαθλιωμένη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές, οι εργαζόμενοι και οι λήπτες των υπηρεσιών. Μαζικά και συντονισμένα πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας.

Σωματεία Εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου