11.22.2012

Το Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο στηρίζει τους εργαζόμενους στο Κέντρο Ημέρας «Λόγος-Νους»



Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: sepsaeko@gmail.com


Αθήνα 22-11-2012

Το Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο στηρίζει τους εργαζόμενους στο Κέντρο Ημέρας «Λόγος-Νους» (Επανένταξη παιδιών με ψυχοκινητικά προβλήματα) που παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές ηλικίας 7-12 στην Καισαριανή. Εργαζόμενοι στην παραπάνω δομή, ενώ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, τολμούν και καταγγέλλουν δημόσια τη διοίκηση τους για μια σειρά από σοβαρότατες παρατυπίες σε οικονομικό, διοικητικό αλλά και θεραπευτικό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα και τα κακώς κείμενα του χώρου τους αποφασίζουν να σπάσουν τη σιωπή τους για να μην είναι συνένοχοι αλλά και για να προκαλέσουν τους αρμόδιους που υποτίθεται ότι ελέγχουν και καταπολεμούν την κακοδιαχείριση και την αυθαιρεσία. 
Μετά από την πασίγνωστη συγκάλυψη της αυθαιρεσίας της Διοίκησης του Περιβολάκι (με τους 43 εργαζόμενους να είναι ακόμα σε κατάσταση αεργίας αλλά και με κλειστές δύο δομές που παρείχαν υπηρεσίες σε παιδιά με σοβαρές δυσκολίες και τις οικογένειές τους) το Υπουργείο Υγείας αλλά και κάθε αρμόδια αρχή καλείται να πάρει θέση. 
Με την ευκαιρία της παρούσας καταγγελίας, ενθαρρύνουμε όλους τους συναδέλφους στην ψυχική υγεία να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες για να σταματήσουν να μας τρομοκρατούν όλοι όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ας συμβάλλουμε στην πραγματική προσπάθεια εξάλειψης της κακοδιαχείρισης και της αυθαιρεσίας γιατί και γνωρίζουμε και μπορούμε. Οι αρμόδιες αρχές αν ήθελαν θα το είχαν κάνει. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κόψουν λεφτά από εμάς, αφού μας έχουν να δουλεύουμε απλήρωτοι και από τους ασθενείς που τους αφήνουν στο κενό.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου