11.26.2012

Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας 26/11/2012


Σήμερα, 26/11/2012, οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Υγείας είχαμε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε σχετικά με τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.

Οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ.  κατέβασαν ομόφωνη πρόταση για … πρόσκαιρη αναστολή των κινητοποίησεων και διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης αύριο το πρωί στις 9. Το σκεπτικό της πρότασής τους ήταν ότι αφού ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ. δήλωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο (σύμφωνα με … έγκυρα ΜΜΕ) ότι οι συνάδελφοί του Υπουργοί της μνημονιακής κυβέρνησης πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν ποιες είναι οι ανάγκες των Υπουργείων τους σε προσωπικό, αυτό ίσως και να σημαίνει ανάκληση των απολύσεων των 68 συναδέλφων.  Πάνω σε αυτή τη βάση, θα γίνει νέα συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου σήμερα το απόγευμα και θα ζητηθεί η ρητή δέσμευση ότι θα ανακληθούν οι απολύσεις. Με αυτά τα δεδομένα πρέπει να αποφασίσουμε την πορεία των κινητοποίησεών μας, αύριο σε νέα Γενική Συνέλευση.

Προφανώς, δεν είπαν κουβέντα για το ότι με την αναστολή των κινητοποίησεων δίνουμε τη συγκατάθεσή μας για την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, μέσω του νέου πειθαρχικού και της αξιολόγησης, για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και του κοινωνικού κράτους, για το ότι υποθηκεύουμε με τη στάση μας το μέλλον πολλών γενιών.

Πολλοί συνάδελφοι στις τοποθετήσεις τους τόνισαν όλα τα παραπάνω και ζήτησαν από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων να σταματήσουν να πέφτουν στις διασπαστικές παγίδες που μας στήνει μια κυβέρνηση που έχει αρχίσει να νιώθει την πίεση των κινητοποιήσεων. Ας τελειώνουμε με τις αυταπάτες: Διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση! Τώρα πρέπει να φανούμε σταθεροί και να ζητήσουμε να πάρουν πίσω τους νόμους που καταστρέφουν τη Δημόσια Διοίκηση και την Υγεία.  Δεν είναι μόνο οι 68 συνάδελφοι που απολύονται άμεσα (και άλλοι 20 που τίθενται σε αυτοδίκαη αργία λόγω εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων).  Υπάρχουν χιλιάδες που ακολουθούν τους επόμενους μήνες.  Αυτή τη στιγμή αποψιλώνονται οι δημόσιες υπηρεσίες που δε θα μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους και θα δωθούν στη συνέχεια σαν ώριμο φρούτο στου ιδιώτες που καραδοκούν. Ήδη μέσα στο Υπουργείο Υγείας υπάρχουν μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες που (μέσω του διαβόητου out-sourcing) έχουν αναλάβει τη διαχείριση ευαίσθητων τομέων του κοινωνικού κράτους.

Εκτός από την πρόταση του Δ.Σ. , κατατέθηκαν άλλες δύο προτάσεις:

- Η πρώτη από αυτές ζητούσε νέα Γενική Συνέλευση αύριο στις 9 και στάση εργασίας μετά το τέλος της συνέλευσης,

- Η δεύτερη ζητούσε επαναλαμβανόμενες περιφρουρημένες 24ωρες απεργίες με Γενικές Συνελεύσεις και δράσεις συντονισμού και ενημέρωσης του κοινού.

Μετά από πιέσεις, νουθεσίες για τη μειωμένη  συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (από μέλη του Δ.Σ. που ήταν άφαντα και υπονόμευαν με τη στάση τους την προσπάθεια των εργαζομένων), εκκλήσεις προς σύνεση και διακηρύξεις ότι δεν είμαστε σε πόλεμο, αλλά πρέπει να συνομιλούμε με την πολιτική ηγεσία, τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. για νέα Γενική Συνέλευση αύριο το πρωί στις 9.

Όμως είμαστε σε πόλεμο. Απλά κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου