11.16.2012

Σε επίσχεση και εργαζόμενοι σε δομές Ψυχικής Υγείας στην ΉπειροΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΟΜΩΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ «ΠΥΞΙΔΑ»

Συνάδελφοι, το σωματείο μας ενώνει την φωνή του με τα υπόλοιπα σωματεία του χώρου και στηρίζει τον αγώνα 24 μελών του, τα οποία από την Δευτέρα 19/11/12  κατεβαίνουν σε επίσχεση εργασίας.

Συγκεκριμένα, από τον φορέα Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. επίσχεση εργασίας ξεκινούν

Α)2 εργαζόμενοι στον Ξενώνα «Στα Γιάννενα»
Β) 6 εργαζόμενοι στο Κέντρο Ημέρας «Σκυτάλη»
Γ) 8 εργαζόμενοι στο Οικοτροφείο «Αστερισμός»
Δ) 4 εργαζόμενοι στην Κινητή Μονάδα Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας
Ε)  4 εργαζόμενοι στον Ξενώνα «Αμπελόκηποι»

Διεκδικούμε

·         Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας! Είμαστε απλήρωτοι από τον Ιούνιο!
·         Την άμεση πίστωση του ΚΑΕ 2544 με 90.000.000 ευρώ για να συνεχιστεί απρόσκοπτα και ομαλά το έργο που επιτελούμε εδώ και 2 δεκαετίες!
·         Μόνιμη επίλυση του ζητήματος της χρηματοδότησης των ΝΠΙΔ από κρατικά κονδύλια!
Οι αγώνες μας πρέπει να μαζικοποιηθούν και να κλιμακωθούν, χωρίς να μας σταματάει το τεχνητό δίλλημα «ή τζάμπα εργασία ή κλείσιμο δομών»  που προωθείται για να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων! Το αργό και επώδυνο ξεπάστρεμα των ΝΠΙΔ που συντελείται τα τελευταία έτη είναι προτιμότερο?
Αρνούμαστε να καθόμαστε άπραγοι και να βλέπουμε τους ενοίκους μας να βγάζουν από την τσέπη τους για να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες και τους χρήστες των υπηρεσιών να χάνουν πολύτιμη ψυχοκοινωνική φροντίδα λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων! Αρνούμαστε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε για να πάμε στην δουλειά μας και ταυτόχρονα να μην έχουμε, πολλοί από μας, να ζήσουμε τις οικογένειές μας! Αρνούμαστε να μένουμε απαθείς μπροστά σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος της ψυχικής υγείας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ-ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Σ.Ε.Δ.Ο.Ψ.Α.Α.Η «ΠΥΞΙΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου