11.11.2012

ΣΕΨΑΕΚΟ: Κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 13 Νοεμβρίου


Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: sepsaeko@gmail.com


ΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10π.μ

Η κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας αναγκάζει να οργανώσουμε για άλλη μια φορά δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της ύπαρξης των υπηρεσιών μας στους ευάλωτους πληθυσμούς, που δυστυχώς αυξάνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια. Μαζί με όσους ήδη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας απεργούμε και συμμετέχουμε από όλη την Ελλάδα στη διαδήλωση στις 13 Νοεμβρίου για να κάνουμε σαφές ότι δεν παραιτούμαστε από τις δουλειές μας, δε μοιρολατρούμε αλλά εντείνουμε τους αγώνες μας και μαζικοποιούμε τις επισχέσεις εργασίας. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε απλήρωτοι και να βλέπουμε παθητικά την υποβάθμιση έως και κατάρρευση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
 
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την 9η Νοεμβρίου αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης απεργίας διεκδικώντας συγκεκριμένα:

  • Τακτική και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας
  • Να παρθεί πίσω η μνημονιακή περικοπή του 55% που καταδικάζει τις δομές μας σε κατάρρευση.
  • Όχι στην εφαρμογή του μισθολογίου που με απόφαση του πρώην υφυπουργού Μ. Μπόλαρη περικόπτει μισθούς ακόμα και των 1000, 900 και 800 ευρώ.
  • Καμία απόλυση, εντατικοποίηση της δουλειάς μας – προστασία και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών ψυχικής υγείας προς την  
  •  Η δέσμευση για ακύρωση του νόμου Λοβέρδου για τις συντάξεις των ψυχικά ασθενών και των αναπήρων να επικυρωθεί με υπουργική απόφαση
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες αποκατάστασης για όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη. 
  • Τακτική χρηματοδότηση του συνόλου των πραγματικών αναγκών στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Σχεδιασμός και έλεγχος της χρηματοδότησης από το σύνολο των φορέων που τους αφορά.
  • Για ένα ενιαίο σύστημα Υγείας και Ψυχικής Υγείας πραγματικά δημόσιο και δωρεάν που θα ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας με την αποφασιστική συμμετοχή εργαζομένων και ληπτών στις αποφάσεις και τη διαχείρισή του μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας με εκλεγμένους και άμεσα ανακλητούς αντιπροσώπους.


              Η Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας

      Αγγελική Συλλιγαρδάκη                                       Δημήτρης Ταγκλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου