-ταυτότητα


Είμαστε εργαζόμενοι κι εργαζόμενες σε δομές ψυχικής υγείας, φορείς πρόληψης και απεξάρτησης, ψυχιατρικά νοσοκομεία και οργανισμούς υγείας.

Βρεθήκαμε όλοι μαζί όταν τέλη Αυγούστου το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε την περικοπή του προϋπολογισμού του ΚΕΘΕΑ, του ΟΚΑΝΑ, των Κέντρων Πρόληψης και των μονάδων του Προγράμματος «Ψυχαργώς» σε μη βιώσιμο επίπεδο.

Από τις 3 Σεπτεμβρίου, εργαζόμενοι  και σωματεία, ενώνουμε τις δυνάμεις σε μια προσπάθεια να συντονίσουμε τη δράση μας και να οργανωθούμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που αποτελεί την ταφόπλακα του κράτος πρόνοιας.

Η προσπάθειά μας έχει ήδη αποτελέσματα: αυτή τη στιγμή στο Συντονιστικό συμμετέχουν πάνω από 20 σωματεία από δεκάδες χώρους σε όλη την Ελλάδα, ενώ φοιτητές, εργαζόμενοι και σωματεία από άλλους εργασιακούς χώρους ήδη συμπαραστέκονται στον αγώνα μας.


  • Να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι για περικοπή χρηματοδότησης, εργασιακή εφεδρεία και συγχωνεύσεις στους φορείς και οργανισμούς υγείας. 
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των φορέων για το υπόλοιπο του 2011.
  • Προϋπολογισμός για το 2012 που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του χώρου. Η ενίσχυση και ο σχεδιασμός των φορέων που εξυπηρετούν τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας αποτελεί υποχρέωση του κράτους, ειδικά σε περίοδο κρίσης. 
  • Εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει στην Υγεία. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (προθάλαμο της ανεργίας) καμιά αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.
  • Όχι στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις φορέων! Να απολαμβάνουν την ποιότητα και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών όλοι όσοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη!
  • Για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες  του κοινωνικού συνόλου. Η Υγεία, σωματική και ψυχική, είναι δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια για τους λίγους.