4.25.2015

Δελτίο Τύπου του ΚΙΑ Θεσ/κης για το νέο νομοσχέδιο για ανασφάλιστους

 

αναδημοσίευση από  http://www.antinazizone.gr


Το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τους ανασφάλιστους συνεχίζει να συνδέει το δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες δομές φροντίδας της υγείας με την ασφαλιστική, εργασιακή και οικονομική τους δυνατότητα. (βιβλιάριο υγείας δικαιούνται όσοι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ έχουν ΑΜΚΑ και εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ).
Εκφράζουμε την διαφωνία μας, καθώς θεωρούμε την υγεία κοινωνικό αγαθό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από κάθε οικονομική σχέση.

Πάγιο και διαρκές αίτημα μας είναι η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση ΟΛΩΝ των κατοίκων αυτής της χώρας (Ελλήνων ή μεταναστών - με ή χωρίς χαρτιά) σε όλες τις δομές του δημόσιου συστήματος της υγείας.

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε από την πολιτεία την υλοποίηση αυτού του αιτήματος καθώς και την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και ποιοτικού δημόσιου συστήματος φροντίδας της υγείας, πλήρως στελεχωμένου και επαρκώς χρηματοδοτούμενου από το κράτος, που θα καλύπτει όλες τις πλευρές και τις ανάγκες του ανθρώπου.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την συμμετοχή όλων όσων προσέρχονται στο ιατρείο μας, αλλά και των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στις συζητήσεις για την υγεία και στη δράση του ΚΙΑ.

Εμείς, ως κοινότητα που αφορά την Υγεία:

·   ξέρουμε ότι ο ρόλος μας δεν είναι ρόλος συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης στην κάθε κυβέρνησης αλλά η καθημερινή μας πράξη. Η φροντίδα δηλαδή των ανασφάλιστων και αποκλεισμένων κατοίκων της πόλης μας, η αυτοδιαχείριση και αμεσοδημοκρατική λειτουργία του ιατρείου μας και η στήριξη των δικτύων αλληλεγγύης που συμβάλλουν στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, αντιστρατεύονται τον ατομισμό και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

·   είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να συμβάλουμε με την πείρα που αποκτήσαμε στα 3,5 χρόνια της ύπαρξης μας, τη γνώση μας αλλά και την πολιτική μας άποψη στην ανάπτυξη ενός κινήματος στην κοινωνία σε αυτή την κατεύθυνση.

Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ΟΛΟΥΣ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας


Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου