4.09.2013

Ανεπιθύμητη στα νοσοκομεία η Χρυσή Αυγή

«Ανεπιθύμητους» χαρακτηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»τους χρυσαυγίτες που κατέθεσαν Ερώτηση για το νοσοκομείο και καλεί τη διοίκησή του να μη δώσει κανένα στοιχείο «στους ρατσιστές, οπαδούς των ναζί».

Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει:

«Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό, νεοναζιστικό κόμμα των οπαδών του Χίτλερ, των τραμπούκων και των ταγμάτων εφόδου κατά μεροκαματιάρηδων βιοπαλαιστών μεταναστών, εμφανίζεται στον …κοινοβουλευτικό έλεγχο με Ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας να κόπτεται για τις ελλείψεις προσωπικού στον “Ευαγγελισμό”.

Αυτοί που χωρίζουν το λαό με βάση το χρώμα του δέρματος ή τη θρησκεία, που τρομοκρατούν εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην περιθάλπουν τους “μη Έλληνες”, αυτοί που γονατίζουν μπροστά στην καπιταλιστική ανάπτυξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και αποτελούν τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας και της κρατικής βίας και προβοκάτσιας σε κάθε ευκαιρία, εμφανίζονται όψιμα να ενδιαφέρονται για τη διάλυση του μεγαλύτερου δημόσιου νοσοκομείου της χώρας.

Τους υπενθυμίζουμε ότι η πολιτική που υπηρετούν πιστά αυτοί και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης είναι που διαλύει το δημόσιο σύστημα Υγείας και το παραδίδει βορά στα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών και του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μη δώσει κανένα στοιχείο στους ρατσιστές, οπαδούς των ναζί.

Ξεκαθαρίζουμε ότι για μας είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

Η μισαλλοδοξία και η μπόχα τους είναι ξένες για τους εργαζόμενους στον “Ευαγγελισμό”, Έλληνες και ξένους. Θα μας βρουν μαζικά και οργανωμένα απέναντί τους όπου κι όποτε τολμήσουν να εμφανιστούν».

Ανεπιθύμητοι και στο νοσοκομείο Καλαμάτας 
 
Να μην επιχειρήσουν να «πουλήσουν» προστασία ξανά στο νοσηλευτικό ίδρυμα καλεί τους νεοναζί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Καλαμάτας, καταδικάζοντας παράλληλα τη χθεσινή έφοδο της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο παρουσία του βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη, κατάπτυστη έφοδο ομάδας φασιστών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.

Είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο.

Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. Δεν θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.

Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δεν χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή. Η ανεργία και η φτώχεια χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Όλοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.

Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο.

Το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας»

πηγή: aristotelous17, tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου