4.12.2013

Από τη σημερινή κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία, την Αντιμετώπιση της εξάρτησης και την Πρόληψη

από το left.gr

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στην ψυχική υγεία: «Αξιοπρέπεια και αγώνας» (φωτο - συνεχής ενημέρωση)

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε φορείς ψυχικής υγείας σήμερα, με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη ΒουλήΦωτογραφίες από @Δρομογράφο

14:05 Η πορεία κατεβαίνει την Πανεπιστημίου 


13:50 Η πορεία θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας

13:40 Στη Βουλή παραμένουν οι εργαζόμενοι σε ΟΚΑΝΑ και Ψυχική Υγεία
13:20 Στιγμιότυπα μπροστά στη Βουλή


13:10 Στη Βουλή η πορεία
13:00 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Μ. Μπόλαρη, στο πλευρό των εργαζομένων12:55 Εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία θα συναντούν τους εργαζόμενους της πρόληψης για να κατευθυνθούν όλοι μαζί στη Βουλή και να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Είναι απλήρωτοι 8- 10 μήνες όπως δήλωσε πριν λίγο στο Κόκκινο (105,5) ο Γ. Σαμπαζιώτης, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στην ψυχική υγεία.
12:45 Βίντεο:
12:35 Στην Αιόλου πριν από λίγο η πορεία12:25 Με παλμό συνεχίζεται η πορεία
12:15 Στην Πατησίων η πορεία

12:10 Έτοιμοι για πορεία και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΚΑΝΑ

12:05 Έξω από το υπουργείο Υγείας οι εργζόμενοι στην ψυχική υγεία 
Την δία ώρα, Έξω απ τον ΟΚΑΝΑ η μονάδα εφήβων νέων Ατραπός:

Το σωματείο των εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο) πήρε την απόφαση κήρυξης της απεργίας έπειτα από την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των μισθών τους, σε συντονισμό με σωματεία της απεξάρτησης που βιώνουν παρόμοια προβλήματα.

Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στις 11.00, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, που φτάνουν μέχρι και τους μισθούς 11 μηνών. Ακόμη, την άμεση τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και διάθεση των αναγκαίων ποσών για την ομαλή λειτουργία των φορέων. 

Επιπλέον, διεκδικούν την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος και σχεδίου από το υπουργείο με διαφάνεια για τη διαχείριση των πόρων από τους φορείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου