12.17.2016

Δικαίωση για τις οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύθηκαν το 2012


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας έκρινε ομόφωνα αθώες τις γυναίκες που διαπομπεύθηκαν το 2012 και κατάργησε την εισαγγελική διάταξη με την οποία δημοσιοποιήθηκαν τα προσωπικά τους στοιχεία. Δείτε το ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή για την ιστορία τους

Όπως αναφέρει το left.gr, το δικαστήριο εξέδωσε την ομόφωνη ετυμηγορία του, προκαλώντας τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου αλλά και τα δάκρυα χαράς από την πλευρά των αθωωθέντων. Αντίστοιχη ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, με την οποία ζητήθηκε η αθώωση των γυναικών από την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή.


«Δεν θα αναφερθώ στα όσα προέκυψαν, κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά σε όσα δεν προέκυψαν. Δεν προέκυψε ουδόλως ότι εκδίδονταν, ουδόλως ότι ερχόντουσαν σε σαρκική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού με άλλα άτομα, ουδόλως -εκτός της πρώτης κατηγορουμένης- ότι γνώριζαν την οροθετικότητά τους. Προϋπόθεση για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης είναι ο δόλος, η μη χρήση προφύλαξης. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω. Ζητώ να  παύσει η ποινική δίωξη για όσες έχουν αποβιώσει και να αθωωθούν οι υπόλοιπες κατηγορούμενες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις από τις κατηγορούμενες που διαπομπεύθηκαν είναι σήμερα νεκρές. Οι δύο από αυτές, Κατερίνα και Μαρία, αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την διαπόμπευση τους από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ.  Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει σάλο λόγω της μεταχείρισης του θέματος από τον τότε υπουργό Υγείας, Αντρέα Λοβέρδο.

Δείτε το ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή για την ιστορία των γυναικών που διαπομπεύθηκαν



πηγή: https://www.thepressproject.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου