4.05.2013

Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΚΑΝΑ: Μόνη μας επιλογή να συνεχίσουμε την κατάληψη


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΟΚΑΝΑ

ΑΒΕΡΩΦ 21 – ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:210 8898201

FAX:210 8898294                           

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.04.13



Είμαστε οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ. Αυτοί που προσπαθούν, μέσα σε συνθήκες της πιο άγριας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να βοηθήσουν τους εξαρτημένους στην πορεία προς τη θεραπεία, αλλά και να αναχαιτίσουν την επιδημία του AIDS. Οι εργαζόμενοι που αμειβόμενοι με τα μισά λεφτά σε σχέση με 2 χρόνια πριν, κάνουν τη διπλάσια (και παραπάνω) δουλειά – ενώ το έργο τους αξιολογήθηκε πρόσφατα  (μελέτη EQUATOR) ως έχον τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά μεταξύ 10 ευρωπαϊκών χωρών. Οι εργαζόμενοι που έκπληκτοι είδαν το Κράτος να καταργεί αναδρομικά τη συλλογική τους σύμβαση και να απαιτεί απ’ αυτούς χρήματα που είχαν δουλέψει από το 1999. Οι άνθρωποι που βλέπουν τους εξαρτημένους (συμπολίτες τους) να εγκαταλείπονται από την πολιτεία – ακόμα και να συλλαμβάνονται επειδή κυκλοφορούν στο δρόμο.



Εδώ και 18 ημέρες έχουμε καταλάβει τα κτίρια διοίκησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απαιτώντας την οικονομική επιβίωση του Οργανισμού (μ’ άλλα λόγια τη συνέχιση της παροχής δημόσιας δωρεάν και ποιοτικής θεραπείας στους εξαρτημένους) και την αξιοπρέπειά μας.  Έχουμε κάνει μαζικές διαδηλώσεις και παραστάσεις στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Συντονισμένοι με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία της εξάρτησης και ψυχικής υγείας, έχουμε κάνει γνωστά στην κοινωνία τα προβλήματά μας κι έχουμε δεχθεί τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη και άλλων πολιτών και εργαζομένων. Από την άλλη μεριά,  οι «αρμόδιοι» δηλώνουν αναρμόδιοι και μας παραπέμπουν από τη μια υπηρεσία στην άλλη κι από το Υπουργείο Υγείας στο Οικονομικών και πάλι πίσω – όταν δεν μας υποδέχονται με κλωτσιές και χημικά όπως εχθές στο Υπουργείο Υγείας.



Δε μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε – ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι – για όσο χρειαστεί. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στους ασθενείς μας και στην κοινωνία. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό: εάν έχουν αποφασίσει να βάλουν «λουκέτο» στα δημόσια προγράμματα  υποκατάστασης, ας αναλάβουν το κόστος να το δηλώσουν ευθέως. Και η κοινωνία θα τους κρίνει.





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ







  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου