4.08.2013

Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ στο υπουργείο Υγείας (φωτο)

από το left.gr

Ημερομηνία: 08/04/2013 12:06 
 
Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας διεκδικώντας χρηματοδότηση που θα επιτρέπει τη βιωσιμότητα του οργανισμού
Φωτογραφίες από @Δρομογράφο

12:20 Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ θα παραμείνουν  έξω από το υπ. Υγείας μέχρι να τους δεχθούν.


 Όπως τόνισε στους 105.5 η κ. Κουτσοπούλου, εργαζόμενη στις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ, "αυτό που συμβαίνει με τον ΟΚΑΝΑ, είναι αυτό που συμβαίνει με όλη τη δημόσια υγεία. Ο ΟΚΑΝΑ κλείνει, καθώς με το νέο προϋπολογισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ενώ χρειάζονται το λιγότερο 30 εκατομμύρια, αυτή τη στιγμή ο προυπολογισμός είναι 18.2 εκατομμύρια. Ο κ. Λυκουρέντζος έχει δεσμευθεί να δώσουν κάποια χρήματα για τη ρύθμιση προηγούμενων χρεών σε προμηθευτές. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα υλικό στις μονάδες". 

Ψυχίατρος στη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Βόλο είπε χαρακτηριστικά στους 105.5: "Εδώ και έναμιση χρόνο, με μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού δεν υπάρχει λίστα αναμονής στο Βόλο. Όλη αυτή η προσπάθεια απαιτεί και πόρους. Μετά τις περικοπές εμείς χρειάζεται να κάνουμε και τον σεκιούριτι, γιατί μειώθηκε το ωράριό του από 8ωρ σε 4ωρο. Οι θεραπευόμενοι βιώνουν μία τεράστια αγωνία για αυτό που συμβαίνει, γιατί αναγνωρίζουν ότι η λειτουργία της μονάδας έχει βγάλει το πέπλο του θανάτου πάνω από την πόλη... Τα λεφτά του ΟΚΑΝΑ φτάνουν μέχρι τον Ιούλιο. Μετά τι θα γίνει; Κινδυνεύουν οι σχεδόν 9.000 θεραπευόμενοι του ΟΚΑΝΑ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου