5.11.2015

Το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις απολυμένων και «διαθεσίμων»






Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για διαθεσιμοτητα στο δημοσιοΔρομολογούνται οι διαδικασίες ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις απολυμένων και η αποκατάσταση αδικιών που αφορούν «διαθέσιμους» και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.



Ήδη έχουν αρχίσει να συντάσσονται υπουργικές αποφάσεις, με στόχο να υλοποιηθούν τάχιστα οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».



Περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την αποκατάσταση των «διαθέσιμων» (κι οι δυο κατηγορίες εργαζομένων αγγίζουν τα 3.900 άτομα) αλλά και για την πρόσληψη των αδιόριστων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνούν τους 4000). 


Επανασυστήνονται οι υπηρεσίες που καταργήθηκαν σε εφαρμογή μνημονιακών δεσμεύσεων. Σε γενικές γραμμές επανέρχεται στις παλαιές θέσεις το προσωπικό, εκτός εάν επιλέξει μέσω της νέας κινητικότητας κάποια άλλη θέση από αυτές που αντιμετωπίζουν άμεσες ανάγκες της διοίκησης - υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν περιλαμβάνονται σε αυτές τις νομοθετικές προβλέψεις. Οι ρυθμίσεις αφορούν μεταξύ άλλων σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, τους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίες είχαν καταργηθεί, τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων κ. α.



Δείτε όλο το νομοσχέδιο εδώ


πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου