5.11.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ

 

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2015 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)
151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 213 2058442213 2058048 ΦΑΞ: 210 8043182


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


7/05/15

Την Τρίτη 5 Μαίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση  των εργαζομένων όπου συζήτησε τα μείζονα θέματα των δημοσίων νοσοκομείων και του Σισμανογλείου, διαπιστώνοντας ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά καθημερινά χειροτερεύει.  
Εάν και βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών του α΄τετραμήνου του 2015, ούτε υπάρχει καμιά ουσιαστική δέσμευση για άμεση καταβολή τους. (ψηφίστηκε η τροπολογία για τις πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού για το 2015 προχθές στη βουλή αλλά απαιτείται η έκδοση ΚΥΑ με την έγκριση και κατανομή των ποσών και διαδικασίες γραφειοκρατικές που θα καθυστερήσουν αρκετά τη καταβολή των πρόσθετων αμοιβών μας).
Παράλληλα, εξακολουθούν να οφείλονται μεγάλα ποσά από υπερωρίες  προηγούμενων ετών στο προσωπικό που ήταν πέρα των εγκεκριμένων πιστώσεων που προήλθαν από το νοσοκομείο Παπαδημητρίου αλλά και από το Σισμανογλείο (230.000 ευρώ) που για να καταβληθούν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. 
Τα ταμειακά διαθέσιμα του νοσοκομείου είναι ψίχουλα και δεν μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες ούτε ενός μηνός.  
Οι 4.500 προσλήψεις (πανελλαδικά) που εξαγγέλθηκαν είναι σταγόνα στον ωκεανό - όταν οι ανάγκες μόνο του Σισμανογλείου πλησιάζουν τις 500!! Καμία προκήρυξη σχετική δεν έχει καν γίνει, καμία πίστωση για διορισμούς μόνιμου προσωπικού δεν έχει δεσμευτεί! 
Η απάντηση του Υπουργείου για πρόσληψη 1.500 υγειονομικών πανελλαδικά με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι για μας ΠΡΟΚΛΗΣΗ και θα απαντηθεί με αγώνα για μόνιμο προσωπικό.  
Ενώ η απάντηση της 1ης Υπε είναι η διαρκής ανανέωση των ρουσφετολογικών 3μηνων μετακινήσεων προσωπικού, κάτι το οποίο καταγγέλλουμε και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα.
Παραμένουν κλειστές οι 40 κλειστές κλίνες (στο χώρο της πρώην Α΄ Πνευμονολογικής) και τα κλειστά κρεβάτια της ΜΕΘ (6) και των Χειρουργείων (4) του Σισμανογλείου, που μπορούν άμεσα να μπουν σε λειτουργία με τη πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού.  
Η κατάσταση στις γενικές εφημερίες είναι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δραματική, αλλά και ολοένα οξύνεται μετά την εξαίρεση του Σωτηρία από τις πνευμονολογικές εφημερίες! Μεγάλη προσέλευση αρρώστων εξαιτίας της ανυπαρξίας Π.Φ.Υ., αποδυνάμωση & κλείσιμο νοσοκομείων, αλλά και η συνεχιζόμενη εγκληματική ανυπαρξία προσωπικού (την τελευταία 5ετία «χάθηκαν» πάνω από 25.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και πάνω από 500 στο Σισμανόγλειο)!
Για όλα τα παραπάνω και επειδή εμείς οι εργαζόμενοι υγειονομικοί είμαστε πλέον εξουθενωμένοι από την εντατικοποίηση της εργασίας και την απλήρωτη δουλειά οργανώνουμε τον αγώνα μας και αρνούμαστε να συνεχίζουν να πληρώνου το ΔΝΤ από τα αποθεματικά και την απλήρωτη εργασία μας και δε διαπραγματευόμαστε με την ΕΕ τη παράδοση της δημόσιας υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα: 
-          Αποφασίσαμε την έναρξη ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ενωμένοι  με τους ειδικευόμενους  γιατρούς καταδικάζοντας απερίφραστα τις όποιες απειλές, κάθε φαινόμενο αυταρχισμού και τρομοκράτησης ενάντια σε εργαζόμενους. Το ΔΣ ξεκαθαρίζει πως είναι νόμιμο και αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των υγειονομικών η επίσχεση εργασίας. Καλούμε και τους Ειδικευμένους γιατρούς να συμπαραταχθούν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Δεν ανήκει σε μας η ευθύνη για τη δυσλειτουργία των νοσοκομείων αλλά στις εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων όλων των προηγούμενων ετών και στην E.E. και το μεγάλο κεφάλαιο που συνεχίζουν να θέλουν να απαλλάξουν την υγεία από τη κρατική χρηματοδότηση!
-          Απαιτούμε άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων προσθετών αμοιβών υπερωριών - εφημεριών
-          Άμεση στελέχωση όλων των δημόσιων δομών υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για όλους τους κλάδους.
-          Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα των νοσοκομείων & των ασφαλιστικών ταμείων.  Πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων με έκτακτη επιχορήγηση που να καλύπτει τις ανάγκες ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.
-          Άμεση αύξηση της Χρηματοδότησης των νοσοκομείων για τη Πλήρη κάλυψη τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-          Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειες τους.
-          Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους.
-          Κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση αυτών των υπηρεσιών.
Το ΔΣ του Σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα και τονίζει ότι η ασφάλεια των ασθενών είναι πλήρης και αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας, και όχι των αγωνιζόμενων απλήρωτων εργαζομένων.
Το ΔΣ του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους υγειονομικούς, και όλο το λαό να πάρουμε στα δικά μας χέρια την υπόθεση της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης.
 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου