5.11.2015

Εντολή Κουρουμπλή για ελέγχους και στην Ψυχική Υγεία αναδρομικά από το 2005


σχόλιο μπλόγκ: Με μεγάλη επιφύλαξη δεχόμαστε την παρακάτω είδηση, τουλάχιστον όσον αφορά την Ψυχική Υγεία. Τις περισσότερες φορές που έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές παραβάσεις και δεν έχουν επιβληθεί ποινές αντίστοιχες της σοβαρότητας των παραπτωμάτων. Την ίδια ώρα το τελευταίο διάστημα και παρά τις καταγγελίες από εργαζόμενους, λίγα έχουν γίνει ώστε να ελεγχθούν διεξοδικά φορείς και να διαπιστωθεί κατά πόσο - για το αν ούτε λόγο δεν κάνουμε - παραβιάζουν συστηματικά σωρεία κανονισμών και δικαιωμάτων εργαζόμενων και ληπτών. Το Υπουργείο υποχρεούται να καταστρώσει και να δημοσιεύσει ένα αναλυτικό σχέδιο ώστε να χτυπηθεί η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να υπάρξει δικαιοσύνη, να καλυφθούν τα κενά και η χρηματοδότηση. Ο χρόνος πιέζει αφόρητα πια και αυτό χρειάζεται να το καταλάβουν όσοι εμπλέκονται με την Ψυχική Υγεία. Αν υπάρχει σχεδιασμός που δε γνωρίζουμε πρέπει να προχωρήσει άμεσα και με τη συμμετοχή και τον ενεργό ρόλο των εργαζόμενων και των ληπτών. Επιστρέφοντας ξανά στο θέμα των ελέγχων θέτουμε το εξής: Οι διοικήσεις των ΝΠΙΔ που θα αποδεικνύεται ότι ευθύνονται για την κατάντια του χώρου μαζί με τις πολιτικές των προηγούμενων - προς το παρόν - ηγεσιών του ΥΥΚΑ είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Θα συναντήσουν τη μοίρα που τους αρμόζει επιτέλους;

 

Εντολή Κουρουμπλή για ελέγχους σε Οργανισμούς υγείας από το 2005 


  Εντολή Κουρουμπλή για ελέγχους σε Οργανισμούς υγείας από το 2005

Εντολή για διαχειριστικούς ελέγχους σε Οργανισμούς Υγείας αλλά και Ψυχικής Υγείας από το 2005, διέταξε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο υπουργός στην γραμμή πάντα του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, η διαφάνεια σε όλο το φάσμα της υγείας, των υπηρεσιών και των Οργανισμών.

Αναλυτικά, η εντολή που έδωσε ο υπουργός Υγείας αφορά στους εξής Οργανισμούς:

α) διοικητικός και διαχειριστικός-οικονομικός έλεγχος στο Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία- Φλέμινγκ»
β) διαχειριστικός-οικονομικός έλεγχος στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ από το έτος 2012 έως σήμερα
γ) διαχειριστικός-οικονομικός έλεγχος στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων
δ) έλεγχος για τα έργα 1. Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητικής και Συντονιστικής Υποστήριξης και 2. Σύστημα παραγωγής Δεικτών Υγειονομικού Χάρτη
ε) διαχειριστικός έλεγχος όλων των έργων για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας από το έτος 2005 έως σήμερα.


Να σημειωθεί, ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ύστερα από απόφαση του Υπουργού η διενέργεια διαχειριστικού-οικονομικού ελέγχου στους εξής εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας: ΕΟΜ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΠΥ, ΕΠΥ και ΙΦΕΤ.

Πηγή: http://www.onmed.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου