6.22.2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!



    Οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι στις δομές ψυχικής υγείας, ειδικής αγωγής και αντιμετώπισης της εξάρτησης, βρισκόμαστε από την πρώτη μέρα στο κατειλημμένο ραδιομέγαρο,  δίπλα στους απολυμένους της ΕΡΤ και στις χιλιάδες αλληλέγγυους πολίτες. Ξέρουμε καλά τι σημαίνει η νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα μνημόνιά της. Οι δομές μας λειτουργούν ακόμα χάρις στο διαρκή αγώνα μας: τον αγώνα για τη ζωή, την αξιοπρέπεια και τη θεραπεία των ανθρώπων που επιμένουμε να εξυπηρετούμε παρά το ότι πολλοί από μας είναι μήνες απλήρωτοι, σε επίσχεση εργασίας, δουλεύοντας σε συνθήκες «γαλέρας», με την απειλή – ή τη βεβαιότητα – της επικείμενης απόλυσης. Έναν αγώνα που γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολος, όταν η υποχρηματοδότηση στραγγαλίζει το σύστημα παροχής υπηρεσιών και δεν μας αφήνει ούτε τα απολύτως απαραίτητα υλικά για τη δουλειά μας.

    Η ιδιότυπη χούντα που έχει βγάλει στους δρόμους τα τανκς της ανεργίας, των πενιχρών μισθών, των απολύσεων και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, που επιστρατεύει εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και καθηγητές πριν καν απεργήσουν, που κλείνει σχολεία, νοσοκομεία και πανεπιστήμια, που ξεπουλάει τα λιμάνια, το νερό, τη ΔΕΗ, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, απαγάγει κατοίκους από τις Σκουριές και Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, οδηγεί πολίτες στην αυτοκτονία και εκβιάζει  με φυλάκιση ή κατάσχεση της ζωής μας – με τη συνήθη αήθεια και αναλγησία «αποφάσισε και διέταξε» να κατεβάσει το διακόπτη στην ΕΡΤ. Δεν υπολόγισε, όμως, την αντίδραση που θα ξεσήκωνε και τους χιλιάδες πολίτες που, από την πρώτη στιγμή, θα  αντιστέκονταν ενώνοντας τη φωνή τους με τους απολυμένους. Ούτε φανταζόταν πως θα προκαλούσε τη λειτουργία μιας πραγματικά δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που θα λειτουργούσε από τους εργαζόμενους, θα ήταν ανοιχτή σε κάθε φωνή που αντιστέκεται και θα αποκάλυπτε, αντί να συγκαλύπτει, την κατάλυση της δημοκρατίας και την κυριαρχία του αυταρχισμού. 

Δε «συμπαραστεκόμαστε» στην ΕΡΤ. Ο αγώνας της είναι και δικός μας. Είναι ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια.  Είναι ο αγώνας για να κρατήσουμε ανοιχτά και δημόσια τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα μέσα μεταφοράς, τη ραδιοτηλεόραση, τα προγράμματα της ψυχικής υγείας  και την ειδική αγωγή. Είναι ο αγώνας που επιλέγουμε να δώσουμε, αντί να παραμείνουμε «στη γωνία», σιωπηλοί και τρομοκρατημένοι: ‘Ολοι μαζί, ενωτικά και αποφασιστικά μέχρι να κερδίσουμε. 

  • Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με το σύνολο των εργαζομένων.
  • Διεκδικούμε δημόσια και υψηλής ποιότητας υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες, ενημέρωση, κοινωφελείς υπηρεσίες με πραγματική συμμετοχή των εργαζομένων και κοινωνικό έλεγχο.
  • Καλούμε τους πολίτες  να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους – στα σωματεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές.   
Μέχρι ν’ ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και να διώξουμε το μαύρο απ’ τις οθόνες και τις ζωές μας.

Συντονισμός εργαζομένων και απολυμένων στην ψυχική υγεία, την ειδική αγωγή και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου