2.12.2013

Η ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ και ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο                                                  
              
                                            11.2.2013

Δελτίο Τύπου


Κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ και ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγάλη συγκέντρωση – διαμαρτυρία εργαζομένων στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής με κύριο αίτημα να ανοίξει η κυβέρνηση τα χαρτιά της για το μέλλον των δύο νοσοκομείων. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Βασιλική Κατριβάνου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από το Υπουργείο να μάθουν ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τα δύο μεγάλα ψυχιατρεία της Αθήνας, δεδομένου ότι υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σύμφωνο Σπίντλα) για το κλείσιμο όλων των ψυχιατρείων μέχρι το 2015.

Η αρμόδια Υφυπουργός κα Σκοπούλη συνάντησε τους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε ότι δεν θα χαθεί καμια θέση εργασίας, χωρίς όμως να καταστήσει σαφές ποιές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη συνέχιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και το οριστικό κλείσιμο των ασυλικών μονάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παραμένει στο πλευρό των λειτουργών της υγείας για ένα ποιοτικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, για ένα σύστημα ψυχικής υγείας βασισμένο στις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της κοινοτικής φροντίδας. Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να παρουσιάσει άμεσα το συνολικό της σχεδιασμό για τον ευαίσθητο αυτό χώρο.


ΕΕΚΕ Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου