2.01.2013

Ψήφισμα συμπαράστασης του ΣΕΨΑΕΚΟ στην Άννα Γαϊτανίδου                   
Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: sepsaeko@gmail.com
               
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης

   Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασης της ειδικής παιδαγωγού Γαϊτανίδου Άννας από την ΕΛΕΠΑΠ, η διοίκηση της οποίας επικαλείται οικονομικούς λόγους (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων). Η Γαϊτανίδου Άννα έχει  πλούσια και γνωστή σε όλους συνδικαλιστική δράση, καθώς είναι γραμματέας του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου ειδικής αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής) και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου που ανανεωνόταν διαρκώς. Η παρουσία της σε κάθε αγώνα της ειδικής αγωγής, της ψυχικής υγείας αλλά και της υγείας ήταν διαρκής.

  Δε θεωρούμε τυχαίο, άλλωστε το γεγονός ότι η Άννα Γαϊτανίδου τον προηγούμενο μήνα είχε προβεί σε εξώδικο μαζί με άλλους συναδέλφους της προκειμένου να υπερασπιστεί το κεκτημένο να μην εργαστούν τις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως ίσχυε επί δεκαετίες στην ΕΛΕΠΑΠ.

  Ο χώρος της ειδικής αγωγής, όπως κάθε χώρος που υπηρετεί ανθρώπους, θα έπρεπε να αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης, εμπορευματοποίησης αλλά και έκπτωσης της ποιότητας της δουλειάς του. Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια έχουν σα συνέπεια τον εκφυλισμό κάθε είδους υπηρεσίας. Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ αν επιμείνει στην απόλυση της συναδέλφου απλά θα προστεθεί στη λίστα όλων αυτών των διοικήσεων που δεν έχουν ανθρώπινο πρόσωπο, που δε θα μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί για τις υπηρεσίες της σε αυτό τον ευαίσθητο πληθυσμό των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους. Η απόλυση της Γαϊτανίδου, δυστυχώς έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά απολύσεων, μη ανανεώσεων συμβάσεων και τρομοκρατίας στους χώρους της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

  Αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση της συναδέλφου, όλοι εμείς, σωματεία εργαζομένων, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό δικαίωμα για να συνεχίσει η Άννα Γαϊτανίδου να κάνει τη δουλειά της, την οποία η διοίκηση αναγνώρισε πως την ασκούσε με συνέπεια και ευθύνη.

     Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου