2.19.2013

Συντονισμός Ψυχικής Υγείας - Πρόνοιας - Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων: Συμμετοχή στην αυριανή απεργία



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ-ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ

Η μνημονιακή πολιτική ΥΥΚΑ και κυβέρνησης κοντεύει να διαλύσει εντελώς το χώρο της υγείας και πρόνοιας.

Ειδικά στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ειδικής αγωγής και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων είναι τέτοια πια η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη σχεδιασμού για τις τεράστιες ανάγκες της κοινωνίας μας αλλά και η εσκεμμένη αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας που η κατάρρευση είναι προ των πυλών. Το 2013 θα είναι μια χρονιά αποφασιστική για την ύπαρξη και συνέχεια του χώρου μας.

Χρειάζεται να δώσουμε ένα δύσκολο αγώνα επιβίωσης ώστε να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία. Μόνο έτσι θα ικανοποιηθούν τόσο τα αιτήματα του κάθε χώρου χωριστά όσο και τα κοινά μας αιτήματα που πλέον συγκεντρώνονται σε μια φράση: Να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση και τις πολιτικές λιτότητας που διαλύουν τα πάντα!

Είμαστε απλήρωτοι, καταχρεωμένοι, η απειλή της απόλυσης ή της επιστράτευσης κρέμεται σα μπαμπούλας από πάνω μας όμως η επίθεση δεν έχει τέλος. Η κυβέρνηση δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο για ισοπέδωση κάθε δυνατότητας αντίστασης στις υπαγορευμένες πολιτικές των δανειστών μας απειλεί να καταργήσει το ακριβοπληρωμένο από το λαό δικαίωμα στην απεργία, να καταργήσει τη δημοκρατία στους χώρους εργασίας. Αυτό καμία έκπληξη να μη μας προκαλεί γιατί δε σκοπεύουν να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Η ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διαρκώς κλαψουρίζουν ανίκανες και απρόθυμες να υπερασπιστούν  τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτό το να πάρουμε τα σωματεία στα χέρια μας είναι μονόδρομος. Καλούμε τους εργαζόμενους στα μεγάλα συνδικάτα και σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες για αγώνα διαρκείας.

-Διεκδικούμε το αυτονόητο: το μισθό μας και το δικαίωμα στη δουλειά

-Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των πραγματικών αναγκών σε Ψυχική Υγεία, Ειδική Αγωγή, Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων

-Συνολικός σχεδιασμός για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας για όλο το λαό

Να φύγει η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που καταστρέφει την κοινωνία και τις ζωές μας
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΥΚΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/02 ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ

Συντονισμός Εργαζομένων-Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου