3.29.2012

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - Αποφάσισαν αποκλεισµό διαρκείας του ΕΟΠΥΥ

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αποφάσισαν αποκλεισµό διαρκείας του ΕΟΠΥΥ


Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες γονείς αναπήρων παιδιών, καθώς φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και όσοι προσφέρουν ειδικές αγωγές σε άτοµα µε αναπηρίες έχουν µείνει απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ και δηλώνουν ότι δεν µπορούν πλέον να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.
Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή τους τα µέλη της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Σωµατείων Γονέων και Κηδεµόνων µε Αναπηρία απευθύνονται στις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας τονίζοντας τα εξής:

1. Βρίσκονται «στον αέρα» όλα τα Κέντρα Ηµερήσιας Φροντίδας, ελλείψει Σχεδίου Σύµβασης µε τον ΕΟΠΥΥ.
2.Χιλιάδες γονείς που τα παιδιά τους έχουν ενταχθεί και παρακολουθούν προγράµµατα ειδικής αγωγής, θεραπευτικής παρέµβασης και αποκατάστασης, δεν έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για τις δαπάνες για θεραπευτικές πράξεις των παιδιών τους, όχι µόνο το πρώτο τρίµηνο του 2012, αλλά και το τελευταίο του 2011, µε άµεσο κίνδυνο να βρεθούν τα παιδιά τους (άτοµα µε σοβαρές αναπηρίες) εκτός Κέντρων.

3. Ο Νέος Κανονισµός Παροχών παραµένει στα χέρια της Γενικής Γραµµατέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. ∆ρέττα, χωρίς να προχωρήσει η υπόθεση.
4. Χιλιάδες άτοµα µε κινητικές αναπηρίες, πολλαπλές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις καταβάλλουν - από τις ήδη µειωµένες αποδοχές τους- από 500 έως και 2000 ευρώ κατά µέσο όρο το µήνα, για να καλύψουν ανάγκες που τους κρατούν στη ζωή.

Τα µέλη του Συλλόγου λένε πως είναι υποχρεωµένοι να ενηµερώσουν ότι αν δεν έχουν απάντηση έως τις 29/3/2012, θα βρεθούν Ανάπηροι, Οικογένειες Αναπήρων, Παιδιά Ιδρυµάτων, σύσσωµη η Αναπηρική Οικογένεια έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ σε έναν αποκλεισµό διαρκείας από τις 3 Απριλίου.

Health Daily 28/3/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου