3.13.2012

Iεράπετρα: Η κατάληψη έβγαλε παραίτηση του διοικητή, με βολές κατά Λοβέρδου

αναδημοσίευση από το flashnews.gr
Παραιτείται ο αν.διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας Μάνος Μαρκόπουλος 

Την παραίτησή του στέλνει το πρωί της Τετάρτης στον Ανδρέα Λοβέρδο ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας Μάνος Μαρκόπουλος μετά και την ένταση που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο από διαμαρτυρόμενους γιατρούς και πολίτες της Ιεράπετρας που ζητούν την διατήρηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κράτησαν για ώρες όμηρους τόσο τον κ. Μαρκόπουλο  όσο και τον υπερδιοικητή των Νοσοκομείων Λασιθίου κ. Αλέξανδρο Μαυρικάκη, ζητώντας τους να υπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου. Ο κ. Μαρκόπουλος υπέγραψε το κείμενο των φορέων οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούν:

1) Τη διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας και των υφιστάμενων οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου, για την ολοκληρωμένη και ασφαλή δωρεάν παροχή υγείας σε όλους τους πολίτες του Λασιθίου.
2) Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των Νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου.
3) Την αύξηση του προϋπολογισμού όλων των Νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου.
4) Την άμεση γνωστοποίηση όλων των Οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων που πρόκειται να εγκριθούν

Μέχρι τις 9.30μ.μ. της Τρίτης συνεχιζόταν η «ομηρία» του υπερδιοικητή κ. Μαυρικάκη ενώ έχει κληθεί στο νοσοκομείο και ο δήμαρχος της πόλης Σήφης Αναστασάκης.

Παραιτούμαι, δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις

Όπως δηλώνει στο flashnews.gr ο αναπληρωτής διοικητής κ. Μαρκόπουλος η παραίτησή του δεν υπεβλήθη από την ένταση και την «ομηρία» αλλά ήταν μια απόφαση που είχε ήδη λάβει καθώς βλέπει να μην τηρούνται οι δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας με βάση και τη μελέτη Λιαρόπουλου, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία νέου μεγάλου κεντρικού νοσοκομείου για το Λασίθι.

 «Με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου ξαφνικά το “νέο νοσοκομείο” μεταφράστηκε σε Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, και φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για την υποβάθμιση των υπόλοιπων νοσοκομείων του Λασιθίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική και πληθυσμιακή ιδιαιτερότητα του νομού, το κακό οδικό κτίριο και η τεράστια αύξηση του πληθυσμού ειδικά τους θερινούς μήνες. Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες του νομού και δυστυχώς το πλεονέκτημα των τριών αστικών κέντρων του Λασιθίου μετατρέπεται σε πληγή για τη δημόσια Υγεία εφόσον αυτή μπαίνει στη λογική των Μνημονίων και του εφαρμοστικού νόμου».

 Και ο κ. Μαρκόπουλος συνεχίζει: «Όταν ανέλαβα στις 10 Οκτωβρίου τη διοίκηση του νοσοκομείου είχαμε ως δεδομένη την κατασκευή νέου μεγάλου νοσοκομείου σε κεντρικό σημείο του Νομού. Μάλιστα υπήρχαν και οι πιστώσεις 45 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ αλλά και το οικόπεδο 80 στρεμμάτων που είχε δοθεί από τους φορείς του νομού. Ξαφνικά όλα αυτά ξεχάστηκαν και όπως είναι φυσικό εγώ δεν μπορώ να παραμείνω σε αυτή τη θέση».

 Ο κ. Μαρκόπουλος θα στείλει το πρωί την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας ωστόσο καταδικάζει και τα έκτροπα και τους προπηλακισμούς που υπέστη τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μαυρικάκης από τους αγανακτισμένους πολίτες στο χώρο του Νοσοκομείου. 

Το κείμενο το οποίο υπέγραψε και ο κ. Μαρκόπουλος είναι το παρακάτω:

 Μάριος Διονέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου