5.26.2015

Ένα εξαιρετικά σημαντικό μέτρο: Δωρεάν Περίθαλψη για τους ανασφάλιστους!



Του Νίκου Μαλίνογλου, 
προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται σε όλους τους ανασφάλιστους με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν οι αναπληρωτές υπουργοί: Α. Ξανθός (Υπ. Υγείας) Γ. Κατρούγκαλος (Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης) Δ. Στρατούλης (Υπ. Κοινωνικής Ασφάλισης) και Θ. Φωτίου (Υπ. Εργασίας). 

Μετά από 5 χρόνια βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια! Με την ΚΥΑ που ονομάζεται «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες, αλλά και οι μετανάστες με νομιμοποιητικά έγγραφα, τα παιδιά μεταναστών ανεξάρτητα από τα έγγραφα των γονιών τους, οι αιτούντες άσυλο, οι πρόσφυγες, οι έγκυες κ.α. μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλο το σύστημα δημόσιας υγείας!


Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται τα «Βιβλιάρια Υγείας Ανασφάλιστων» από τα ΚΕΠ και με αυτά θα δικαιούνται:

    α) Προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις

    β) Ιατρική κλινική εξέταση, χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής και διενέργεια παρακλινικών ή εργαστηριακών εξετάσεων από τις δημόσιες δομές υγείας

    γ) Παροχή οδοντιατρικής - στοματολογικής περίθαλψης

    δ) Πλήρης νοσηλεία σε κλίνες Γ ́ θέσης

    ε) Χορήγηση εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση ή θεραπεία των χρόνιων παθήσεων, καθώς και άλλων περιπτώσεων που προβλέπονται με απαλλαγή συμμετοχής για χορήγηση φαρμάκων και εμβολίων

    στ) Παροχές μαιευτικής περίθαλψης - ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

    ζ) Πράξεις αποκατάστασης, όπως φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες

    η) Διακομιδή ασθενών με πλωτά, εναέρια και λοιπά μηχανοκίνητα μέσα του ΕΚΑΒ

    θ) Χορήγηση ιατρικών βοηθημάτων και αναλωσίμων υλικών ή άλλων αναγκαίων σκευασμάτων για την κατά περίπτωση αντιμετώπιση θεμάτων θεραπείας και αποκατάστασης της βλάβης ή νόσου ή πάθησης του

    ι) Μετάβαση για νοσηλεία/ θεραπεία στο εξωτερικό


Η ΠΟΕΔΗΝ «δεν είδε, δεν άκουσε»...



Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό μέτρο της νέας κυβέρνησης που θα ανακουφίσει τους ανέργους, αλλά και συνολικά τα φτωχά και λαϊκά στρώματα στη χώρα μας!  



Ένα μέτρο που η ελεγχόμενη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ΠΟΕΔΗΝ έχει αποσιωπήσει εντελώς!
  
Ωστόσο για να μπορέσει αυτό το μέτρο να εφαρμοστεί στην πράξη θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις στη δημόσια υγεία, ξεκινώντας με τις 4.500 που έχει δεσμευτεί και συνεχίζοντας για την κάλυψη όλων των κενών, όπως επίσης θα πρέπει άμεσα να αυξήσει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Η δημόσια Υγεία καταρρέει!



Τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται υπό κατάρρευση. Δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και τα πιο φτηνά αναλώσιμα υλικά (π.χ. υγρό σαπούνι!) καθώς και τρόφιμα για τη σίτιση των ασθενών.  

Στην πραγματικότητα για να μπορέσει η εν λόγω ΚΥΑ, αλλά και όλα τα απαιτούμε να φιλολαϊκά μέτρα, να γίνουν πράξη θα πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να χρηματοδοτεί το χρέος, να σταματήσει την αιμορραγία των δόσεων προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και συνολικά προς τους δανειστές και να κατευθύνει τα κονδύλια στις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου