5.23.2014

Τι θα ψηφίσω



Στις ευρωεκλογές της Κυριακής 25/5 θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο προτείνω να κάνουν όσες και όσοι έχουν πληγεί από την κυβερνητική πολιτική, όσες και όσοι δεν αντέχουν άλλο την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας και θέλουν κάτι που θα ταρακουνήσει άμεσα τη σημερινή κατάσταση. Τόσο απλά.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί με έπεισε πλήρως το πρόγραμμά του ούτε γιατί πιστεύω ότι ο ίδιος μπορεί να φέρει από μόνος του κάποια μεγάλη αλλαγή. Αυτοί που με έπεισαν είναι όσοι φοβούνται μια νίκη του: η ελληνική αστική τάξη, οι παραδοσιακοί δεξιοί και οι φασίστες, οι χρηματαγορές, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κυρίως οι κυβερνήσεις και οι αστοί της Ευρώπης. Πιστεύω ότι η νίκη ενός κόμματος που λέγεται “Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς” την Κυριακή στην Ελλάδα θα έχει πανευρωπαϊκά τόσο μεγάλη συμβολική αξία που θα υπερκεράσει ακόμη και τον ελάχιστα πλέον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει συμβεί επιτέλους ένα πολιτικό γεγονός που το τρέμουν οι ταξικοί μας εχθροί. Η πιθανότερη -για να μην πω η μόνη- περίπτωση να έχουμε εξελίξεις τώρα προς όφελός μας είναι αυτή.

Επιπλέον, ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει πιθανότατα σε εθνικές εκλογές και αυτές σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ίδιο. Έτσι, στη χειρότερη περίπτωση, θα εξαλειφθεί και η γνωστή δικαιολογία των τελευταίων ετών περί” κοιλιάς” του κινήματος λόγω της στάσης αναμονής του κόσμου μπροστά στο ενδεχόμενη αριστερής διακυβέρνησης της χώρας. Ας γίνει κι αυτό λοιπόν για να δούμε πού πάμε και πού βρισκόμαστε.

Ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν την Κυριακή και από τη Δευτέρα πάλι στους δρόμους μαζί με όλους αυτούς που θα ψηφίσουν άλλους σχηματισμούς της Αριστεράς, αλλά και με όσους επιλέγουν να απέχουν από τις εκλογές, αλλά πολεμούν με κάθε άλλο τρόπο για μια άλλη, αταξική,  κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου