5.22.2014

Συμβολική κατάληψη του υπ. Οικονομικών από τις απολυμένες καθαρίστριες - Καταγγέλλουν την παρανομία και τον εμπαιγμό



Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν οι καθαρίστριες στο Υπ Οικονομικων στην Καραγιώργη Σερβίας. Κλείδωσαν με αλυσίδα την πόρτα υπουργείου. Καταγγέλλουν τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση, καθώς δεν έχουν επαναπροσληφθεί παρά το ότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση.

Από την αστυνομία δόθηκε διορία 2 ωρών στις καθαρίστριες να απομακρυνθούν πριν επιτεθούν τα ΜΑΤ.

Οι καθαρίστριες ζητούν συμπαράσταση. Όλοι και όλες εκεί.

Παρούσα, στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρούσες επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Θεανώ Φωτίου, Μάνια Παπαδημητρίου και Νάντια Βαλαβάνη. Στο πλευρό των καθαριστριών βρίσκονται ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Παντελεάκος, ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δήμο Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου, συνδικαλιστές και πλήθος κόσμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών:

Θα εφαρμόσει το Υπουργείο Οικονομικών την απόφαση Δικαστηρίου; 

Εμείς οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δίνουμε έναν αγώνα για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας, με την αμέριστη  συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (Α/Α 1584/2014) σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών με Α.Π. 67791/2014. Μέχρι σήμερα Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες, που αποφάσισαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη ζωή.  

Από πότε στην Ελληνική Δημοκρατία η συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις είναι προαιρετική; Είναι δυνατόν αυτοί που επικαλούνται την τάξη και τον νόμο να αρνούνται  να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις; Δεν είναι δυνατό το Υπουργείο να αντιδρά με αστραπιαία ταχύτητα σε άλλες περιπτώσεις και να μην απαντά ΑΚΟΜΗ για το αν θα υλοποιήσει απόφαση Δικαστηρίου. Κύριοι Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη, η εφαρμογή του Νόμου είναι προσωπική επιλογή μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα!

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας 

Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, τη νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή. Συνεχίζουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στη Δικαστική Απόφαση.

Όλοι μαζί μπορούμε!


αναδημοσίευση από  http://www.protovoulia-metopo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου