3.27.2014

Θέλουν να κάνουν το Λοιμωδών στρατόπεδο κράτησης μεταναστών

 
Σωματεία, αντιρατσιστικές οργανώσεις και δημοτικές κινήσεις καλούν σε λαϊκή συνέλευση (16.00). Tο απόγευμα (17.00) οργανώνεται κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των τριών δήμων. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται στις 18:30, με αντιρατσιστική και αντιφασιστική συγκέντρωση .
   
Ένταση επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης έξω από το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω, όπου έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, σωματεία και δημοτικές κινήσεις, για να εμποδίσουν τις εργασίες μετατροπής της πτέρυγας Λοιμωδών Νοσημάτων σε στρατόπεδο κράτησης μεταναστών.

Σωματεία, αντιρατσιστικές οργανώσεις και δημοτικές κινήσεις των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου καλούν σε λαϊκή συνέλευση στις 4 το απόγευμα μπροστά στην είσοδο του Λοιμωδών. Στις 5 το απόγευμα οργανώνεται κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των τριών δήμων. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται στις 6:30, με αντιρατσιστική και αντιφασιστική συγκέντρωση στον ίδιο χώρο και σύνθημα «Κλείνουν νοσοκομεία – φτιάχνουν φυλακές. Ούτε στο Λοιμωδών ούτε πουθενά».

Σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης κάλεσε με ανακοίνωσή του τους κατοίκους του δήμου να έρθουν στο νοσοκομείο. «Να προστατέψουμε την πόλη μας και τις ζωές μας. Ας τους γίνει κατανοητό. Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν», αναφέρει ο δήμαρχος.

Όπως ενημερώνει η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Δυτικών Προαστίων, την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο συνεργείο για να προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες ώστε να μετατραπούν σε κέντρα κράτησης μεταναστών δύο κτήρια της πτέρυγας που φιλοξενεί ασθενείς της νόσου του Χάνσεν. Στο ένα κτήριο σχεδιάζεται να κρατούνται άντρες, στο άλλο γυναίκες.

Την απόφαση για άμεσες κινητοποιήσεις πήρε την Παρασκευή σύσκεψη του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης. Καλούμε τους πολίτες σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών μεθοδεύσεων», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Νωρίτερα, σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο δήμαρχος του ζητούσε να μην  προχωρήσει στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας της περιοχής και στο άνοιγμα ενός ακόμα στρατόπεδου συγκέντρωσης. «Για ακόμα μια φορά το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», αντί του πραγματικού του ρόλου που αφορά την υγεία των πολιτών, γίνεται αντικείμενο υποβάθμισης της περιοχής μας. Παρά τις δικές σας δεσμεύσεις προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας και της Δυτικής Αθήνας ευρύτερα, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης θέλει να μετατρέψει το Νοσοκομείο σε χώρους αποθήκευσης ανθρωπίνων ψυχών. Δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ενέργεια έχει γίνει μετά από συνεννόηση δική σας με τον κ. Δένδια, θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι θα σταθείτε έστω και τώρα δίπλα στον πολλαπλά πληγωμένο λαό της Δυτικής Αθήνας και θα πάρετε θέση ώστε το Νοσοκομείο να παίξει αποκλειστικά και μόνο το ρόλο του, που δεν είναι άλλος από την φροντίδα της υγείας των κατοίκων».

Εκτός από το νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας, και άλλο νοσοκομείο της Δυτικής Αθήνας σχεδιάζεται να μετατραπεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Πρόκειται για το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, που στεγάζεται σε κτήριο ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ στη Λεωφόρο Σχιστού στο Σκαραμαγκά.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσιμό Δυτικών Προαστίων καλεί σε διπλή αντιφασιστική πορεία το Σάββατο στις 11:30 το πρωί. Η μία πορεία θα ξεκινήσει από την είσοδο του νοσοκομείου Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας με κατεύθυνση το Παλατάκι Χαϊδαρίου. Η άλλη θα ξεκινήσει από την είσοδο του ΨΝΑ-Δαφνί με οχήματα προς το Σκαραμαγκά και επιστροφή στο Χαϊδάρι, όπου θα συναντηθεί με την πρώτη πορεία στο Παλατάκι.

 πηγή http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου