11.26.2013

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


πηγή: http://www.iskra.gr
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 26/11, 11π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 

Σε μπαράζ κινητοποιήσεων βρίσκονται από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας. Η έναρξη γίνεται με τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την επόμενη Τρίτη (3/12) των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν επ' αόριστον. 

Επίσης, 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 26/11 και Τετάρτη 27/11 και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, πραγματοποίησαν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).
 





Οι Γιατροί και οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο κλείσιμο των υγε ιονομικών υπηρεσιών του οργανισμού και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις που σχεδιάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.
Έτοιμος για πανιατρικές κινητοποιήσεις δηλώνει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για «καταστροφικά σχέδια που προωθούνται σήμερα για την αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών, τόσο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, όσο και της νοσοκομειακής περίθαλψης».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

«Δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων πολυϊατρείων» σημειώνουν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μετέχουν σε προσχηματικές συνομιλίες με προαποφασισμένες ενέργειες σε βάρος του κλάδου.
«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.

«Στραφήκαν στην υγεία για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.000 απολύσεων που ζητάει η τρόικα» δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ότι, με την απόφασή του -εν μέσω απεργίας- να ανανεώσει τις συμβάσεις μίσθωσης έργου γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ οι οποίες είχαν λήξει, προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Ο κ. Χρονόπουλος καλεί τους ανωτέρω γιατρούς να προβούν σε ανανέωση της σχετικής σύμβασης μετά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης.
ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ

Την Τρίτη βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 9 το πρωί και οι εργαζόμενοι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών και το Δρομοκαϊτειο αντιδρώντας στα σχέδια διάλυσης των Νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στα δύο Ψυχιατρικά Νοσοκομεία προχώρησαν σε αποκλεισμό της Λεωφόρου Καβάλας, την Παρασκευή. Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου του ΨΝΑ αποφάσισε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απόφαση που επικυρώθηκε από Γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΨΝΑ, που έγινε στην πύλη του Νοσοκομείου, ενώ ανάλογα κινούνται και οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου.

Το πρωί της Δευτέρας 25/11, οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν τα Σωματεία τους και στη Συγκέντρωση έξω από το Υπ. Υγείας
Αντιπροσωπεία των Σωματείων των  δύο Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ, συναντήθηκαν με την υφυπουργό Υγείας κ. Μακρή.
Από τη συνάντηση, η υφυπουργός κατέστησε σαφές ότι οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρείων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα - δεν προσδιόρισε, όμως, σε ποιους κλάδους, ιατρούς ή υγειονομικό προσωπικό, θα αφορά αυτό το μέτρο, στα πλαίσια της μεταφοράς κλινικών σε άλλα Νοσοκομεία. Τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύμφωνα με την απάντηση της υφυπουργού στο τέλος Νοέμβρη και συγκεκριμένα  στις 29 του μήνα.

Όσον αφορά στους οδηγούς των νοσοκομείων, από τη συνάντηση με το ΓΓ του Υπουργειου προέκυψε ότι  υπάρχει σχεδιασμός για ''μεταφορά'' τους στο ΕΚΑΒ. Είναι προφανές ότι το σχέδιο αυτό προβλέπει διαθεσιμότητες προκειμένου οι εργαζόμενοι αυτοί να προσμετρηθούν στα νούμερα που επιδιώκει να παρουσιάσει η συγκυβέρνηση στην τρόικα. Ο ΓΓ - χωρίς να δεσμευθεί - άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας.

Κατόπιν αυτών, οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη συνάντηση, προκειμένου να συνεδριάσουν οι γενικές τους συνελεύσεις και να αποφασίσουν τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη και την κλιμάκωση του αγώνα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Τη συμμετοχή όλων των Εργαζομένων στην Υγεία στην κινητοποίηση που οργανώνουν επαρχιακά Νοσοκομεία την Παρασκευή 29 Νοέμβρη αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ υιοθετώντας και σχετική πρόταση του Ενωτικού Ψηφοδελτίου Ριζοσπαστικής Αριστεράς:

Το Γενικό Συμβούλιο ανάμεσα στα άλλα αποφάσισε:

1. Συμμετοχή στην κινητοποίηση  που έχουν εξαγγείλει τα Σωματεία της Περιφέρειας για 29-11-2013, με 4ώρη στάση εργασίας (11π.μ.- 3μ.μ.) στην Αττική,  και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας, μαζί με την ΟΕΝΓΕ.
2.  Κάλυψη με 24ώρη απεργία την ίδια μέρα, για τα Σωματεία πού βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ. τους.
3. Μαζική παρουσία συνέδρων της ΠΟΕΔΗΝ που συμμετέχουν στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο υπουργείο στις 12 μ.
4. Κοινή συνεδρίαση και κοινή συνέντευξη τύπου, ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ - Ομοσπονδίας ΕΟΠΥΥ για να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
5.  Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου του 25ευρου. Η Ομοσπονδία να δώσει κατεύθυνση στα Σωματεία, ώστε να οργανώσουν καταλήψεις ταμείων των Νοσοκομείων για να αποτρέψουν την πληρωμή του νέου χαρατσιού που επιβάλλει η Κυβέρνηση.



Α.ΓΕΩΡΓΙAΔΗΣ: ΔΙOΡΙΣΕ ΠΡOΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜEΣ ΣΤΑ ΦAΡΜΑΚΑ, ΜEΛΟΣ ΔΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚHΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ!

Ο υπουργός της ΝΔ θέλει να αποκρύψει, σύμφωνα με γνώστες της κατάστασης στο χώρο της υγείας, ένα ηθικό σκάνδαλο διαστάσεων που, όπως πληροφορείται το Tvxs.gr, κυκλοφορεί στα παρασκήνια εδώ και εβδομάδες: τον διορισμό ως προέδρου στην Επιτροπή για την Κοστολόγηση των Φαρμάκων, μέλος του ΔΣ γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας.

Ο υπουργός Υγείας διόρισε τον Σεπτέμβριο ως πρόεδρο της εθνικής επιτροπής  για την κοστολόγηση των Φαρμάκων τον καθηγητή της  Φαρμακευτικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαο Χούλη, που ήταν όμως και μέλος του ΔΣ της γνωστής εταιρείας Lavifarm. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Χούλης είχε υπάρξει συντονιστής επιστημονικού συμποσίου που παρουσίαζε θεραπευτικά συστήματα της Lavifarm. Ξεκίνησε την θητεία του στο ΔΣ της εταιρείας το 1999. 
Ο διορισμός του κ. Χούλη προξένησε τόσο αλγεινή εντύπωση-ακόμη και σε νεοδημοκρατικούς κύκλους- από την φανερή σύγκρουση συμφερόντων και το ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο ιδιότητες,  ώστε  με παρασκηνιακές κινήσεις το υπουργείο Υγείας απέσυρε την σχετική ανακοίνωση από την «Διάυγεια»... μέχρι νεωτέρας: Πράγματι τον Οκτώβριο, ο κ. Χούλης παραιτήθηκε από το ΔΣ της Lavifarm. Αλλά φυσικά παρέμεινε πρόεδρος της Επιτροπής που θα καταρτίσει την λίστα και τις τιμές των φαρμάκων, μεταξύ των οποίων και αυτων της εταιρείας με την οποία συνδέεται και ήταν για 14 χρόνια μέλος της διοίκησης της!

Ο «ΣΤΡΑΤΟΣ» ΤΟΥ AΔΩΝΙ

O κ. Χούλης είχε διατελέσει παλιότερα μέλος του τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της ΝΔ για την Υγεία, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός κομματικός διορισμός ενός υπουργού  που τάσσεται δημοσίως υπέρ της αξιοκρατίας.
Ο υπουργός Υγείας, όπως αναφέρουν και μέσα από τη ΝΔ, φαίνεται πως φτιάχνει το δικό του «στρατό» διορίζοντας με κριτήριο την κομματική ταυτότητα και κυρίως την προσωπική γνωριμία. Ο κ. Γεωργιάδης έχει διορίσει δεκάδες προσωπικούς και κομματικούς φίλους. Οι περισσότεροι προέρχονται από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, την ΟΝΝΕΔ, τη ΔΑΚΕ και πολλοί από αυτούς δραστηριοποιούνται στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών, όπου εκλέγεται ο υπουργός Υγείας

ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟYΡΟ

Ο ίδιος ο Α. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αποκάλυψε τον τρόπο επιλογής των διοικητών «καρφώνοντας» αυτη τη φορά το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα όταν ρωτήθηκε για την επιλογή της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος. Ανδρέας» ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως είναι «θέμα ΠΑΣΟΚ» αποδεχόμενος ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν μοιραστεί ανάμεσα στα 2 κόμματα.

Ενω όμως οι τοποθετήσεις κομματικών φίλων και αποτυχημένων βουλευτών σε διοικήσεις νοσοκομείων αποτελεί πάγια πρακτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο διορισμός του κ. Χούλη στην θέση του προέδρου για την κοστολόγηση των φαρμάκων θεωρείται πρακτική χωρίς προηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου