11.25.2013

Ψυχιατρεία, η μανία Γεωργιάδη

ΔΑΦΝΙ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΝΩ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015, ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΕ... ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


Σ ε... ψύχωση του Αδώνιδος Γεωργιάδη έχει μετατραπεί τελικά το θέμα της κινητικότητας και των αλλαγών στο ΕΣΥ, καθώς εν μιά νυκτί τα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία (Δαφνί, Δρομοκαΐτειο, Θεσσαλονίκης) μπήκαν σε καθεστώς κινητικότητας, χωρίς μάλιστα στη διαδικασία να μετέχει ο διοικητής. 
 
Τις τρεις κλινικές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» ο Γεωργιάδης τις μεταφέρει «πακέτο» με προσωπικό, κρεβάτια, μηχανήματα, σε «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία» και «Πολυκλινική» (φωτ. ΑΠΕ) Ο κ. Γεωργιάδης, προκειμένου να παίξει το ρόλο του... εκκαθαριστή για την κυβέρνηση και την τρόικα, ανέλαβε να «καθαρίσει» τα ψυχιατρικά νοσοκομεία τα οποία ούτως ή άλλως θα κλείσουν στο τέλος του 2015 λόγω της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. 

Μετά από μυστικές συσκέψεις που έγιναν εν κρυπτώ και κυρίως τις βραδινές ώρες ελήφθη η απόφαση για εξπρές κινητικότητα. Ετσι τρεις κλινικές του ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» θα μεταφερθούν «πακέτο» με προσωπικό, κρεβάτια και μηχανήματα. Οι κλινικές θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία» και «Πολυκλινική», εκεί όπου υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου. Να σημειωθεί ότι κάθε κλινική έχει 50 έως 60 εργαζομένους, ενώ φύλλο πορείας αναμένεται να πάρουν και άλλοι 30 διοικητικοί υπάλληλοι για να συμπληρωθεί η λειτουργία των κλινικών. Αντίστοιχα δύο κλινικές του Δρομοκαϊτείου θα «εκκαθαριστούν» επίσης με κατεύθυνση τα γενικά νοσοκομεία και πιθανώς το Ασκληπιείο Βούλας.

Επίσης όσοι εργάζονται στα τεχνικά τμήματα και είναι πτυχιούχοι θα μεταφερθούν στη Β' Υγειονομική Περιφέρεια, όπου και θα στηθεί ένα ενιαίο τμήμα για όλα τα νοσοκομεία. Ελάχιστοι τεχνικοί θα μείνουν πίσω για να κρατούν τα... μπόσικα. 

Αιφνιδιασμός...
 
Πάντως η αιφνιδιαστική κίνηση του Αδ. Γεωργιάδη προκάλεσε χθες αναστάτωση στους εργαζομένους, που βγήκαν στο δρόμο κάνοντας κατάληψη και στα γραφεία της διοίκησης. 

Την ίδια ώρα ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» Οθωνας Χαραλαμπάκης, που όλο το διάστημα των μυστικών συσκέψεων είχε αφεθεί εκτός... παιχνιδιού, έδωσε την παραίτησή του. Μια παραίτηση που είχε ουκ ολίγες αιχμές για τον Αδ. Γεωργιάδη. 

«Θεωρώντας ότι η επί μακρόν συνεχιζόμενη απονομιμοποίηση των οργάνων διοίκησης καθώς και οι εν κρυπτώ αδιαφανείς και αιφνιδιαστικές διαδικασίες ουδόλως συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ασφαλούς, εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας των εν λόγω φορέων, παρακαλώ για την άμεση αποδοχή της παραίτησής μου», σημειώνει στην παραίτησή του ο Οθωνας Χαραλαμπάκης. 

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πριν καλά καλά παραιτηθεί ο κ. Χαραλαμπάκης, εξεδόθη άρον άρον το ΦΕΚ με το οποίο διορίζεται νέος διοικητής ο στενός συνεργάτης του υπουργού Υγείας, Π. Θεοδωράκης. 

Ο Αδωνις, οι κορόνες, η μισή αλήθεια για τα γενόσημα και η απάντηση Τσίπρα

 

Παιχνίδι εντυπώσεων με τα φάρμακα συνεχίζει να παίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης, γνωρίζοντας βεβαίως ότι ελάχιστοι έχουν γνώση επί του αντικειμένου άρα και ελάχιστοι μπορούν να επιχειρηματολογήσουν. 

Χθε, ακόμη μία φορά, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είστε εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων», για να του απαντήσει λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». 

Ωστόσο εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει δίκιο, αφού δηλώνει ότι θέλει να μειώσει τις τιμές σε 6.000 γενόσημα και βρήκε... εμπόδιο στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψηφίζει την τροπολογία. Ομως η αλήθεια απέχει παρασάγγας. 

Τα γενόσημα που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι ακόμη και κατά 880% ακριβότερα από τη Σουηδία, όπως είχε αποκαλύψει η «Ε». Οι μειώσεις συνεπώς είναι δικαιολογημένες. Ωστόσο οι δεσμεύσεις του Αδ. Γεωργιάδη προς τους Ελληνες φαρμακοβιομηχάνους ήταν να μειωθούν οι τιμές, αλλά από την άλλη να αυξηθεί ο όγκος πωλήσεων ώστε να «ρεφάρουν» σε τζίρο. Γι' αυτό άλλωστε ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωνε εδώ και καιρό και λάμβανε μέτρα για αύξηση της χρήσης γενοσήμων. Κάτι όμως που μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. 

Η προστασία των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν άλλωστε στα σχέδια όλων των κυβερνήσεων, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική παραγωγή. 

Τιμή και κατανάλωση
 
Ομως με τη δραστική μείωση των τιμών των γενοσήμων, χωρίς παράλληλα να ελεγχθεί η κατανάλωση στα ακριβά ξένα πρωτότυπα φάρμακα, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη δαπάνη, η υπόθεση έρχεται... μία η άλλη. 

Ταυτόχρονα γεννιέται ο κίνδυνος δύο μεγάλες ξένες εταιρείες παραγωγής γενοσήμων, αμερικανικής και ισραηλινής προέλευσης, να σαρώσουν την ελληνική αγορά, δεδομένου ότι διαθέτουν μεγάλη αλυσίδα παραγωγής και μπορούν με άνεση να ρίξουν τις τιμές στα... τάρταρα. 

Η κόντρα πάντως Αδώνιδος-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα φάρμακα δεν φαίνεται να λήγει εύκολα, καθώς από τη μία ο υπουργός Υγείας βρήκε πεδίο για να... πάρει τα πάνω του μετά τις αναταραχές που προκάλεσε με τις απολύσεις, αλλά και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει μπροστά επιδιώκοντας επίσης να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων. 

Πολυϊατρεία ΕΟΠΥΥ: από Δευτέρα το τριήμερο «λουκέτο»

 

Τριήμερο «λουκέτο» μπαίνει από Δευτέρα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι και ειδικά οι γιατροί για τις απολύσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πραγματοποιούν τρεις 24ωρες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη (οι γιατροί), ενώ Τρίτη και Τετάρτη θα συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι. 

Στα πολυϊατρεία θα εξυπηρετούνται από το προσωπικό ασφαλείας μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, ενώ την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. 

Πάντως στον αγώνα των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ζητώντας από τους γιατρούς με τα ιδιωτικά ιατρεία να βάλουν επίσης τριήμερο λουκέτο. Γεγονός βέβαια εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ελάχιστοι ιδιώτες γιατροί θα απεργήσουν για τους συναδέλφους τους (μόνιμους) στο πρώην ΙΚΑ. 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης πάντως μετά το σάλο που έχει προκληθεί στον κλάδο, αναμένεται τη Δευτέρα να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει, ώστε να καμφθεί το μέτωπο των κινητοποιήσεων. 

πηγή:  http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου