9.12.2012

Ενημέρωση για το Σικιαρίδειο

από το Blog της ΠΟΜΕΕΑ


Συνάδελφοι

Στις 31/05/2012 στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος μαζί με τους γονείς η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή παραβρέθηκε σε συνάντηση με τον Υπηρεσιακό Υπουργό κ. Κίττα, τον Γεν. Γραμματέα κ. Μπαλασόπουλο και τον σύμβουλο κ. Κοκκινάκη για την παρέμβαση τους, στις αυθαίρετες απολύσεις συναδέλφων μας από το “Σικιαρίδειο”.
Εκεί τέθηκε ο προβληματισμός πως η Διοίκηση του Ιδρύματος θέλει να κλείσει το “Σικιαρίδειο” και να σταματήσει την ισχύ ενός κληροδοτήματος που υπάρχει από 1939 με τροποποίηση το 1971 για τη λειτουργία του ως Ίδρυμα για ΑμεΑ.
Μας διαβεβαίωσαν ότι το “Σικιαρίδειο” δεν θα κλείσει.
Από τις 10/09/2012 το Σικιαρίδειο επί της πραγματικότητας είναι κλειστό.
Οι εργαζόμενοι του, ταλαιπωρούνται με ηθικούς εκβιασμούς εδώ και 2 χρόνια και βρίσκονται σε αναμονή των απολύσεων τους .
Οι γονείς έχοντας πάρει από 26/7/12 επιστολή για τις δυσκολίες του ιδρύματος και λαμβάνοντας μία νέα επιστολή στις 4/9/12 “για την εκπαιδευτική περίοδο Σεπτέμβριο2012- Ιούνιο 2013 ότι ο φορέας δεν θα είναι σε θέση να παράσχει στις εγκαταστάσεις του τις υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας και κατάρτισης τις οποίες παρείχε και οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές” .
Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται μετέωροι με τα παιδιά τους στο δρόμο χωρίς λύσεις.

Το Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα ο δ/ντης Πρόνοιας κ. Κοκκινάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία μας διαβεβαίωσε ότι το Ίδρυμα δεν θα κλείσει, σημειώνουμε εδώ ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε στις 7/9/12 ενώ οι γονείς και οι εργαζόμενοι 3 μέρες νωρίτερα είχαν λάβει επιστολή κλεισίματος του “Σικιαριδείου”.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή πιστεύοντας ότι δεν πρέπει να κλείσει το “Σικιαρίδειο” και κανένας άλλος φορέας, ίδρυμα, σχολείο που παρέχει υπηρεσίες σε ΑμεΑ, καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος για τη στάση του απέναντι στο πρωτοβάθμιο σωματείο ΣΕΜΙΣΕΑ και στο σωματείο εργαζομένων του Ιδρύματος Σικιαριδείου που μετά από ΓΣ που έγινε στις 11/9/12 στο χώρου του ιδρύματος κατέστειλαν οι αστυνομικές δυνάμεις την είσοδο στο χώρο του ιδρύματος στα μέλη του ΣΕΜΙΣΕΑ και τη συμμετοχή τους στη ΓΣ στην οποία είχαν προσκληθεί.

Αναμένουμε το ραντεβού που έχει κλειστεί με την Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κ Μπέκου με την παρουσία και του Δ/ντή Πρόνοιας κου Κοκκινάκη.

Το ραντεβού είναι την Παρασκευή 14/9/12 και ώρα 15:00
στην Αριστοτέλους 17 (υπ. Υγείας )

Καλούμε σε συμπαράσταση, για τους εργαζομένους του Σικιαρίδειου ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους από όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Ζητάμε:
  • Ανάκληση του κλεισίματος του «Σικιαριδείου» Εδώ και Τώρα
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων
  • Έλεγχο της Διοίκησης του Σικιαριδείου για τη διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος και του κληροδοτήματος.
  • Δημιουργία Ενιαίου Θεσμικού Πλαισίου για όλους τους φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου