2.25.2012

Ψήφισμα Αλληλεγγύης & Συμπαράστασης της Συνέλευσης των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου


Ψήφισμα Αλληλεγγύης & Συμπαράστασης
της Συνέλευσης των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
προς  στους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ
 
Βόλος 20/02/2012
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/02/2012 στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ψυχικής υγείας, της ειδικής αγωγής και του Υπουργείου Υγείας που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Υπ.Υγ. καθώς και στους εργαζόμενους  στον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ που έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχη κατάληψη των δυο οργανισμών.
Συνάδελφοι, ο αγώνας που δίνετε για να υπερασπιστείτε τις θέσεις εργασίας σας, τους μισθούς και το βιοτικό σας επίπεδο καθώς και τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρετε προς το κοινωνικό σύνολο – και ειδικά στη μερίδα εκείνη της κοινωνίας που έχει περισσότερη ανάγκη – είναι αγώνας όλων μας.
Η κυβέρνηση και η Τρόικα δεν πρόκειται να σταματήσουν την άγρια επίθεση αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Θέλουν να διαλύσουν κάθε εργατική και κοινωνική κατάκτηση, να μας επιστρέψουν σε συνθήκες δουλειάς και ζωής του 19ου αιώνα, να μας ρίξουν στην ανεργία και τη φτώχεια, θέλουν να πληρώσουμε εμείς την δική τους κρίση γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και διεθνώς. Σε αυτά τα πλαίσια έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν τον δημόσιο τομέα και ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος– την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, την εργατική κατοικία και τις παροχές της εργατικής εστίας και τόσα άλλα. Θέλουν να απολύσουν φέτος 15.000 δημόσιους υπαλλήλους και ως το 2015 συνολικά 150.000 ενώ έχουν ήδη πετσοκόψει τους μισθούς μας με αναδρομικές κρατήσεις, ενιαία μισθολόγια κλπ.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε ένα και μοναδικό όπλο, το συλλογικό και μαζικό αγώνα. Μόνο ένα μαζικό και συντονισμένο κίνημα απεργιών και καταλήψεων σε ολόκληρο τον δημόσιο (και ιδιωτικό) τομέα μπορεί να σαρώσει αυτά τα μέτρα, να ανατρέψει την κυβέρνηση των τραπεζιτών και να διώξει την τρόικα. Ως τώρα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ (και της ΓΣΕΕ) έχουν αποδειχτεί ανίκανες και απρόθυμες να προχωρήσουν σε έναν τέτοιο αγώνα. Αντίθετα προχωράνε σε 24ωρες ή 48ωρες τουφεκιές στον αέρα, χωρίς σχέδιο κλιμάκωσης και συνέχειας ως την ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονίου.
Για αυτό εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της βάσης οφείλουμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Με τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τα σωματεία μας, τις εκλεγμένες επιτροπές αγώνα, τα Συντονιστικά πρέπει και μπορούμε να οργανώσουμε ένα κίνημα διαρκείας με στόχο την νίκη. Σε αυτή την κατεύθυνση οι καταλήψεις του Υπουργείου Υγείας και των ΟΕΚ-ΟΕΕ αποτελούν φωτεινά παραδείγματα μάχης που εμπνέουν τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου