1.11.2015

Το ξενοφοβικό PEGIDA, η δολοφονική επίθεση στην Charlie Hebdo και η ισλαμοφοβία

 

 
Του Γιώργου Λυγουριώτη

Φουντώνει ολοένα και περισσότερο στην Ευρώπη η ισλαμοφοβία, ειδικά μετά την πρόσφατη δολοφονική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo, που άφησε πίσω της 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Σημάδια ξενοφοβίας όμως, είχαν εντοπιστεί και στην Γερμανία με την ανάπτυξη ένος ρατσιστικού κινήματος, του PEGIDA(σημαίνει Ευρωπαίοι Πατριώτες ενάντια στον εξισλαμισμό της Δύσης). 

Το ξενοφοβικό PEGIDA

Το PEGIDA που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη να διαδηλώνει στη Δρέσδη κάθε Δευτέρα, συσσωρεύει όλη την ξενοφοβική και μισαλλόδοξη ρητορική, στοχεύοντας συγκεκριμένα ενάντια στην υποτιθέμενη ισλαμοποίηση της Γερμανίας, ενώ ταυτόχρονα, ζητάνε αλλαγή της πολιτικής χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Αρχικά στις διαδηλώσεις συμμετείχαν 100 άτομα, ενώ στις 6 Γενάρη έφτασαν μέχρι τους 17.500, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου αλλά και τους υπολογισμούς της αστυνομίας.


Παράλληλα, το PEGIDA προσπαθεί να αναπτυχθεί και σε άλλες γερμανικές πόλεις (Βόννη, Ντύσσελντορφ, Κολωνία), χωρίς ωστόσο να έχει την αντίστοιχη δυναμική της Δρέσδης.

Αξίζει να τονίσουμε το εγκληματικό παρελθόν του ιδρυτικού του μέλους, Λουτζ Μπάχμαν.

Το 1998 καταδικάζεται σε τρεισήμισι χρόνια φυλάκισης για 16 ληστείες σε επιχειρήσεις. Μετά τη δικαστική απόφαση διαφεύγει στη Νότιο Αφρική, όπου δυο χρόνια αργότερα εντοπίζεται από τις αρχές με πλαστογραφημένα χαρτιά. Ύστερα από την απέλασή του από τη Ν.Αφρική και την επιστροφή του στη Γερμανία, καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή. To 2008 καταδικάζεται ξανά για διακίνηση κοκαϊνης, με αναστολή που λήγει τον Φεβρουάριο του 2015.

Μέσα στις γραμμές των διαδηλωτών, μπορεί κανείς να εντοπίσει συντηρητικούς πολίτες που έχουν αρχίσει να δυσπιστούν προς τις δημοκρατικές αξίες, χούλιγκαν, νεοναζί και ακροδεξιούς.

Το κοινό στοιχείο των διαδηλωτών είναι το αίσθημα της απειλής. Φοβούνται δηλαδή, ότι το μεταναστευτικό κύμα από τη Συρία και το Ιράκ θα αλλοιώσει τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Γερμανίας. 

Από την άλλη όμως, αυξάνονται και οι αντιστάσεις απέναντι σ’ αυτό το ξενοφοβικό και ρατσιστικό κίνημα.

Στις διαδηλώσεις της περασμένης Δευτέρας 5 Γενάρη, ξεχύθηκαν στις πόλεις της Γερμανίας περίπου 30.000 αντιφασίστες διαδηλωτές (σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA).

Στο Βερολίνο 5.000 αντιφασίστες μπλόκαραν την διαδήλωση του Pegida στην οποία συμμετείχαν 300 άτομα.

Ενώ 22.000 αντιφασίστες διαδήλωσαν ενάντια στο Pegida στη Στουτγάρδη στο Αμβούργο και στο Μίνστερ.


Η επίθεση στην Charlie Hebdo και η έξαρση της ισλαμοφοβίας

Η δολοφονική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo, αναμφίβολα είναι ένα γεγονός που σόκαρε ολόκληρo τον κόσμο.

H επίθεση όμως, θα φέρει στο προσκήνιο για άλλη μια φορά, το θέμα του μεταναστευτικού και θα δώσει πάτημα στην άρχουσα τάξη να εφαρμόσει πρακτικές για να “οχυρωθεί” η Ευρώπη από τους “εξτρεμιστές” μουσουλμάνους.

Και όλα αυτά φυσικά, με την λογική της εξίσωσης του μουσουλμανικού θρησκεύματος με τις πρακτικές των τζιχαντιστών.

Ήδη η επίθεση αξιοποιείται από διάφορες πλευρές της άρχουσας τάξης για να δημιουργήσουν ρήγματα ανάμεσα στην εργατική τάξη, αλλά και να ενισχύσουν την ρατσιστική και ισλαμοφοβική πολιτική απέναντι στους μετανάστες.

Πρώτος απ’ όλους ο Σαμαράς, που σε δηλώσεις του, προσπάθησε να συνδέσει την τρομοκρατική επίθεση με μετανάστες και την πολιτική του Σύριζα. Και ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δηλώσεις του στην πρόσφατη προεκλογική του επίσκεψη στο τείχος του Έβρου «αυτός ο φράχτης που είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα, είναι το αποτρεπτικό εμπόδιο που απέτρεψε την εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών, που έμπαιναν ανεξέλεγκτα μέσα στην Ελλάδα μέσω Θράκης και που είχαν δημιουργήσει χρόνια το τεράστιο πρόβλημα που έζησε όλος ο Ελληνικός λαός.»

Ενώ η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, με αφορμή την επίθεση, ζήτησε την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, δήλωσε πως σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017 θα προτείνει δημοψήφισμα για επαναφορά της θανατικής ποινής.

Ενώ ο πατέρας της και ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν δήλωσε ότι ο ίδιος «δεν είναι Charlie που είναι ένα έντυπο αναρχικών και τροτσκιστών».

Η υποκρισία των ιμπεριαλιστών

Χρειάζεται να απαντήσουμε στην υποκρισία των Ολάντ, Ομπάμα, Κάμερον που «ξεχνούν» ότι είναι οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές που γέννησαν, εξέθρεψαν, εξόπλισαν τους τζιχαντιστές.

Η οικονομική εκμετάλλευση των πολυεθνικών της Δύσης που οδήγησε στην εξαθλίωση δισεκατομμυρίων μουσουλμάνων σε συνδυασμό με τις πολεμικές επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού σε Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α δημιούργησαν τα παρανοϊκά τέρατα τύπου Αλ Κάιντα, ΙΣΙΣ και τα παρακλάδια τους.

Και τώρα οι τζιχαντιστές με τις εν ψυχρώ μαζικές δολοφονίες αθώων πολιτών κάνουν αυτό ακριβώς που ωφελεί τους  ιμπεριαλιστές και τις κυβερνήσεις τους. Σπέρνουν το φόβο που ενισχύει τα συντηρητικά αντανακλαστικά, την αποδοχή της καταστολής και την ισλαμοφοβία και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά αίτια της κρίσης και της δυστυχίας σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική είναι ένα μαζικό και ενωτικό  κίνημα, με την συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας και των μεταναστών για να μπει ένα τέλος στο ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Ένα κίνημα ανεξάρτητο από τις λογικές των «εθνικών μετώπων» με τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις. Η απάντηση στην τρομοκρατία των τζιχαντιστών και την υποκρισία των ιμπεριαλιστών πρέπει να είναι ο κοινός αγώνας  των λαών ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις ενάντια στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του που ευθύνονται για την δυστυχία, τους πολέμους και γεγονότα τύπου 11η Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ ή Charlie Hebdo τώρα στην Γαλλία.

πηγή http://www.antinazizone.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου