7.12.2013

Αντιδράσεις για την μετάθεση των γιατρών του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Η καταγγελία του Διευθυντή του τμήματος Σ. Τσιλίκα που τέθηκε υπόψιν της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης και υπογράφεται από προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου: 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ (ΓΙΑ ΔΥΠΕ, ΤΕΨΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ) 

Ο Συντονιστής Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος και Διευθυντής του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Ιπποκρατείου, Σωτήρης Τσιλίκας, προσκαλώ το προσωπικό του Νοσοκομείου, να συνυπογράψει το παρακάτω κείμενο: 

Καταγγέλουμε όλους όσους αποφάσισαν ή δεν απέτρεψαν την μεθοδευμένη καταστροφή της λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκρατείου. 

Η μετακίνηση, κατ' αρχήν, όλων των γιατρών του Τμήματος, πλην του Συντονιστή Διευθυντή (!!!) σε άλλους Νομούς, παρά την ανάκληση της μιας μετακίνησης (κατόπιν ενεργειών μας), πλήττει κατάφορα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Το εναπομείναν προσωπικό (ένας Επιμελητής και Σ. Διευθυντής), αδυνατούν να καλύψουν από τα κενά που δημιουργούνται, όχι μόνον τις υπάρχουσες σε έκπτυξη πολλαπλές λειτουργίες του Τμήματος, αλλά ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες του Νοσοκομείου.

- Εξ αντικειμένου, δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε επείγουσες ανάγκες σε εσωτερικές Εφημερίες, αλλά ούτε και οι Γενικές Εφημερίες, με ότι πολλαπλά μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

- Οι ευαίσθητοι ασθενείς με ψυχιατρικό πρόβλημα, στερούνται του γιατρού τους και της ψυχοθεραπευτικής σχέσης, με συνέπεια αναμενόμενες υποτροπές, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται. 
- Αναγκαστικά θα ανασταλούν λειτουργίες: υπάρχουσες συνεργασίες με Κλινικές, Τμήματα, Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας Θέρμης, Ζαγκλιβερίου, Ν. Μηχανιώνας, ως και το εκπαιδευτικό έργο για τους Ειδικευόμενους (1 Ψυχίατρος, 3 Γενικοί ιατροί) 

- Από το άδικο της υπόθεσης, τον φόρτο και τις πολλαπλές πιέσεις, έρχεται στο προσκήνιο το σύνδρομο επαγγελματικής κόπωσης, με την ηθική και την ψυχοσωματική εξουθένωση των εναπομεινάντων γιατρών, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. 

Λόγω των ανωτέρω, δεν διαταράσσεται απλά και μόνον η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά αναφύεται και ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας και ενδεχόμενο θέμα επικινδυνότητας και ποινικών ευθυνών. 

Ζητούμε, όσο είναι ακόμα νωρίς, από τον Διοικητή, την Επιστημονική Επιτροπή και την Ιατρική Υπηρεσία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν να ανακληθεί από την 4η ΔΥΠΕ, η απόφαση μετακίνησης των δυο συναδέλφων (Νούλης Απαζίδου και Σταύρου Σαμόλη). 

Σημειώνουμε ότι ο Διοικητής, ανακοίνωσε προ ημερών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, υψώνοντας το ανάστημά του, ότι θα δημιουργηθεί η Ψυχιατρική Κλινική εντός του 2013. 

Του ζητούμε να ξανα-υψώσει το ανάστημά του και στα πλαίσια της κοινής λογικής, του νόμου και της ηθικής, να ζητήσει άμεσα και σθεναρά από την ΔΥΠΕ, την μετάκληση των δυο συναδέλφων. Με τιμή, 

Σωτήρης Τσιλίκας, 
Διευθυντής 
8 Ιουλίου 2013 


Η καταγγελία του Διευθυντή του τμήματος Σ. Τσιλίκα που τέθηκε υπόψιν της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης και υπογράφεται από προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ (ΓΙΑ ΔΥΠΕ, ΤΕΨΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ) Ο Συντονιστής Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος και Διευθυντής του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Ιπποκρατείου, Σωτήρης Τσιλίκας, προσκαλώ το προσωπικό του Νοσοκομείου, να συνυπογράψει το παρακάτω κείμενο: Καταγγέλουμε όλους όσους αποφάσισαν ή δεν απέτρεψαν την μεθοδευμένη καταστροφή της λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκρατείου. Η μετακίνηση, κατ' αρχήν, όλων των γιατρών του Τμήματος, πλην του Συντονιστή Διευθυντή (!!!) σε άλλους Νομούς, παρά την ανάκληση της μιας μετακίνησης (κατόπιν ενεργειών μας), πλήττει κατάφορα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Το εναπομείναν προσωπικό (ένας Επιμελητής και Σ. Διευθυντής), αδυνατούν να καλύψουν από τα κενά που δημιουργούνται, όχι μόνον τις υπάρχουσες σε έκπτυξη πολλαπλές λειτουργίες του Τμήματος, αλλά ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες του Νοσοκομείου. - Εξ αντικειμένου, δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε επείγουσες ανάγκες σε εσωτερικές Εφημερίες, αλλά ούτε και οι Γενικές Εφημερίες, με ότι πολλαπλά μπορεί να συνεπάγεται αυτό. - Οι ευαίσθητοι ασθενείς με ψυχιατρικό πρόβλημα, στερούνται του γιατρού τους και της ψυχοθεραπευτικής σχέσης, με συνέπεια αναμενόμενες υποτροπές, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται. - Αναγκαστικά θα ανασταλούν λειτουργίες: υπάρχουσες συνεργασίες με Κλινικές, Τμήματα, Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας Θέρμης, Ζαγκλιβερίου, Ν. Μηχανιώνας, ως και το εκπαιδευτικό έργο για τους Ειδικευόμενους (1 Ψυχίατρος, 3 Γενικοί ιατροί) - Από το άδικο της υπόθεσης, τον φόρτο και τις πολλαπλές πιέσεις, έρχεται στο προσκήνιο το σύνδρομο επαγγελματικής κόπωσης, με την ηθική και την ψυχοσωματική εξουθένωση των εναπομεινάντων γιατρών, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Λόγω των ανωτέρω, δεν διαταράσσεται απλά και μόνον η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά αναφύεται και ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας και ενδεχόμενο θέμα επικινδυνότητας και ποινικών ευθυνών. Ζητούμε, όσο είναι ακόμα νωρίς, από τον Διοικητή, την Επιστημονική Επιτροπή και την Ιατρική Υπηρεσία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν να ανακληθεί από την 4η ΔΥΠΕ, η απόφαση μετακίνησης των δυο συναδέλφων (Νούλης Απαζίδου και Σταύρου Σαμόλη). Σημειώνουμε ότι ο Διοικητής, ανακοίνωσε προ ημερών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, υψώνοντας το ανάστημά του, ότι θα δημιουργηθεί η Ψυχιατρική Κλινική εντός του 2013. Του ζητούμε να ξανα-υψώσει το ανάστημά του και στα πλαίσια της κοινής λογικής, του νόμου και της ηθικής, να ζητήσει άμεσα και σθεναρά από την ΔΥΠΕ, την μετάκληση των δυο συναδέλφων. Με τιμή, Σωτήρης Τσιλίκας, Διευθυντής 8 Ιουλίου 2013 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου