12.24.2012

Ο Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών για τις περικοπές στην ψυχική υγεία


Πανελλήνιος Σύλλογος  Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών


ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΟΜΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ



Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών παρακολουθεί τα δρώμενα που εξελίσσονται στον χώρο της Ψυχικής Υγείας με σοβαρό προβληματισμό και έντονη ανησυχία.

Κατανοεί απόλυτα τις δυσκολίες που υπάρχουν στους χώρους των Κέντρων Ημέρας, στους Ξενώνες και στα Ιδρύματα της χώρας μας τα οποία κινδυνεύουν με άμεση διακοπή ή με υποβάθμιση της λειτουργίας τους. Είναι τεράστια η ευθύνη όλων μας να προασπίσουμε και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ατόμων που χρήζουν πρόσβαση – περίθαλψη στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Η υποχρηματοδότηση και οι περικοπές θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την συνέχιση των θεραπευτικών προγραμμάτων. Κατανοώντας τις δυσκολίες καθώς και τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους υποστηρίζουμε το δικαίωμα σε μια ισότιμη κοινωνική ζωή.

Απαιτούμε και υποστηρίζουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών Ψυχικής Υγείας.

Όλοι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι που απαρτίζουν τις δομές προσπαθούν να προσφέρουν έγκυρο και υπεύθυνο θεραπευτικό πλαίσιο με το επίπεδο της ποιότητας και διεπιστημονικότητας που τους διακατέχει παρ’ όλη την εγκατάλειψη τους από το κράτος.
 
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Ρόγκας                       
Η Γ. Γραμματέας, Ελληάννα  Μάντακα - Brinkmann

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου