3.22.2012

Κυβέρνηση και ΜΜΕ κρύβουν την αλήθεια για τις αναπηρικές συντάξεις πίσω από τις «αποκαλύψεις» για ανάπηρους - μαϊμούδες

αναδημοσίευση από το DRAMAnia.gr 

Οι Λοβέρδος και Μπόλαρης αποφάσισαν (προεκλογικά) να σώσουν τον ελληνικό λαό από τους ανάπηρους-μαιμούδες. Δηλαδή, την παλιά και γνωστή ιστορία που χρησιμοποιούν, εδώ και πολλά χρόνια, οι υπουργοί υγείας.

Το θέμα είναι ότι πίσω από τις "μεγάλες αποκαλύψεις" με τους ανάπηρους-μαιμούδες κρύβονται επιμελώς (πάντα με τη βοήθεια των ΜΜΕ) οι μειώσεις των αναπηρικών συντάξεων, οι κατακρατήσεις των συντάξεων των ψυχικά πασχόντων, η απίστευτη ταλαιπωρία των αναπήρων για την ανανέωση σύνταξης τους και πολλά άλλα.

Άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες καλούνται να (ξανα)περάσουν από επιτροπή για να ανανεωθεί η σύνταξή τους. Και μέχρι να φτάσουν στην επιτροπή θα πρέπει να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις. Δηλαδή, ραντεβού σε νοσοκομείο για να τους δει γιατρός και αν χρειαστούν εξετάσεις ...νέα ραντεβού, πολύμηνη αναμονή και ταλαιπωρία για να πιστοποιηθεί μια γνωστή και μόνιμη αναπηρία ! Και όταν (με το καλό) γίνουν όλα αυτά και περάσουν από την επιτροπή θα πρέπει να περιμένουν για διαστήματα από 6 μήνες μέχρι ένα χρόνο για να (ξανα)εγκριθεί η σύνταξή τους:

Το πιο παράλογο είναι ότι η σύνταξη κόβεται μέχρι να γίνουν όλες αυτές οι διαδικασίες. Το πως ζει ένας άνθρωπος με σοβαρές αναπηρίες για ένα χρόνο χωρίς σύνταξη δεν φαίνεται να απασχολεί τον Λοβέρδο και τον Μπόλαρη, οι οποίοι αυτό τον καιρό κυνηγάνε μαιμούδες και ψήφους.

Πριν από λίγους μήνες είχαμε γράψει για έναν άνθρωπο με νοητική υστέρηση που περίμενε ένα χρόνο την ανανέωση της σύνταξής του. Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Πρόσφατα διακόπηκε η σύνταξη ενός ατόμου με κώφωση, σπαστική παραπληγία και νοητική υστέρηση. Θα πρέπει να εξεταστεί από γιατρούς για όλα τα παραπάνω προβλήματα (ξέρετε πόσο εύκολο είναι), για να αποδείξει ότι συνεχίζει να έχει ...κώφωση, σπαστική παραπληγία και νοητική υστέρηση. Όταν τελειώσει η ταλαιπωρία των περιπλανήσεων στα νοσοκομεία και κατατεθούν οι γνωματεύσεις θα πρέπει να περιμένει το λιγότερο έξι μήνες για να ξαναπάρει τη σύνταξή του, σύμφωνα με την αρμόδια υπάλληλο του ΙΚΑ.

Πιστεύω ότι πολλοί που είναι σε αυτό το group γνωρίζουν παρόμοιες ιστορίες (από ανθρώπους που υποστηρίζουν). Μπορούμε τεκμηριωμένα (με έγγραφα και μια μικρή περιγραφή της περίπτωσης -διατηρώντας την ανωνυμία του ανθρώπου) να αναδείξουμε τι πραγματικά συμβαίνει με τους πραγματικούς ανάπηρους, όσο πολιτικοί και ΜΜΕ συνεχίζουν να παραπλανούν την κοινή γνώμη

...την ιστοσελίδα του Μπόλαρη που ασχολείται αποκλειστικά με τις "μαιμούδες", λες και δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα στην πρόνοια.

Και εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα σχετικό κείμενο που είχε ανέβει στο psi-action.

Όποιος/α θέλει να βοηθήσει, μπορεί να στείλει μήνυμα μέσω facebook ή mail στο psi-action@hotmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου