9.25.2016

Δείτε την επίσημη διάψευση από την "Κλίμακα" για σχέση δομής της με την αυτοκτονία του ψυχικώς πάσχοντα

Από Βασίλη Βενιζέλο
Από την διοίκηση της ΜΚΟ "Κλίμακα" λάβαμε το απόγευμα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή - διάψευση επί προσφάτου δημοσιεύματος του ygeia360.gr:

"Η Μ.Κ.Ο. «Κλίμακα» διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Σαββάτου (24 Σεπτεμβρίου 2016) που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «ygeia360.gr» και στο οποίο ο συντάκτης του υποστηρίζει -με βάση «πληροφορίες»- ότι η πρόσφατη αυτοκτονία σε οικοτροφείο σχετίζεται με Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της οποίας τη διαχείριση και την ευθύνη της υγείας των ασθενών είχε η «Κλίμακα».

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του έργου του φορέα κατά τη δημοσίευση σχετικών ανακοινώσεων αποτελεί η ανάληψη ευθύνης για αυτά τα περιστατικά από τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες υγείας προκειμένου να υιοθετηθούν ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης της αυτοκτονίας.


Καθημερινά τουλάχιστον 2 συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν, χωρίς η ειδησεογραφία να ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα ως ένα ουσιαστικό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και η 24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία-1018 δέχονται συνεχώς κλήσεις από συμπολίτες μας οι οποίοι όχι μόνο ζητούν βοήθεια αλλά και αναζητούν τις ευθύνες για την αυτοκτονία οικείων τους προσώπων. Εμείς επιμένουμε σταθερά στην ανάδειξη των αναγκαίων εκείνων παρεμβάσεων και μέτρων, στη βάση μία συνολικής στρατηγικής πρόληψης της αυτοκτονίας, που μπορούν να αποτρέψουν αυτούς τους άδικους πρόωρους θανάτους.

Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας, ειδικά για γεγονότα που αφορούν ανθρώπινες ζωές".


Η απάντηση του συντάκτη του http://www.ygeia360.gr
 
Δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην αποδεχθούμε την διάψευση του δημοσιεύματός μας από την διοίκηση της ΜΚΟ "Κλίμακα".

Σημειώνουμε, πάντως, ότι η ΜΚΟ "Κλίμακα" ειδικά γνωρίζει πολύ καλά και από πρώτο χέρι την διαχρονική ευαισθησία και το ενδιαφέρον του ygeia360.gr για το σύνολο των θεμάτων τα οποία αφορούν την Ψυχική Υγεία και, φυσικά, τις ανθρώπινες ζωές.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι ο τόπος της αυτοκτονίας, αλλά και ο συγκεκριμένος χρόνος τέλεσης αυτής, τηρούνται ως επτασφράγιστα μυστικά, τη στιγμή κατά την οποίαν οι ψυχίατροι του ΕΣΥ έχουν δεχθεί τις σχετικές κατηγορίες και το υπουργείο Υγείας δεν έχει διατάξει την παραμικρή έρευνα. 

Βασίλης Βενιζέλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου