9.11.2016

Χωρίς τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα για τους αδύναμους ανασφάλιστους τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

του Βασίλη Βενιζέλου

Μισές δουλειές συνεχίζει να κάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με θύματα αυτή την φορά τους ανασφάλιστους οι οποίοι κατευθύνονται αποκλειστικά και μόνον στα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, προκειμένου να λάβουν χωρίς οικονομική συμμετοχή τα πολύτιμα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακά τους!

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, ο Ανδρέας Ξανθός δεν έχει δώσει ακόμη εντολή στις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ να προμηθευθούν τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα για τα φαρμακεία των ιδρυμάτων τους, με θλιβερό αποτέλεσμα οι ψυχιατρικοί και νευρολογικοί αδύναμοι ανασφάλιστοι να περιδιαβαίνουν ματαίως τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ακόμη και στο Λεκανοπέδιο, χωρίς να μπορούν να προμηθευθούν τα αναγκαία φάρμακά τους...

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, οι διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεν προχωρούν σε παραγγελίες για τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς εντολή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ, ακόμη και εάν έχουν στο μέλλον τέτοια εντολή, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις ποσότητες στις οποιες θα πρέπει να ορίσουν τις σχετικές παραγγελίες τους.

Τέλος, δεν είναι λίγες εκείνες οι διοικήσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας οι οποίες δηλώνουν ότι τα φαρμακεία των ιδρυμάτων τους δεν χορηγούν τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς οι προσερχόμενοι αδύναμοι ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας... δεν ανήκουν στους εξυπηρετούμενους από τα φαρμακεία των "δικών" τους ιδρυμάτων...

Μισές δουλειές συνεχίζει να κάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αλλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προκαλείται μία κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από κοινωνική αναλγησία και προδίδει πρωτοφανή στα χρονικά αβελτηρία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου