3.20.2015

Υπ. Παιδείας: Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στα σχολεία



Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς τόνισε ότι το υπουργείο θα επιστρατεύσει κάθε πρόσφορο μέσο που έχει στη διάθεσή του ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, μετά και την πρόσφατη τραγωδία με θύμα τον αδικοχαμένο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.  

Ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες - «ει δυνατόν σε κάθε σχολείο». Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είναι το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα με θάνατο του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού» και πρόσθεσε ότι απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για την αποτροπή του φαινομένου.
Αύριο Τρίτη ο κ. Μπαλτάς θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, με σκοπό τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς αλλά και των καθηγητών και των γονιών στις ιδέες που στρέφονται κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Παρασκευή, στο υπουργείο Παιδείας, κατά την οποία τα παιδιά θα ζωγραφίσουν εικόνες για την κοινωνική αποδοχή και τον σεβασμό προς τους συμμαθητές τους, και θα συζητήσουν με τον υπουργό εκφράζοντας τις δικές τους σκέψεις.
Αναδημοσίευση από Το Κουτί της Πανδώρας
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου