1.19.2014

Άδωνις: Τέρμα το τσάμπα... στην υγεία

 

πηγή: http://sismanoglio.blogspot.gr


Αφού πρώτα επικαλεστήκαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε για να δικαιολογήσουν τα χαράτσια στην Υγεία που σε συνεργασία με την τρόικα επέβαλαν και προσπαθούν να επιβάλουν  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ  και ΕΔΩ) , σήμερα με τον πλέον κυνικό τόπο  αποκάλυψαν, μέσω του Γεωργιάδη, το λόγο επιβολής τους στους πολίτες.
«Ποιος σας είπε ότι στόχος των μέτρων αυτών (εννοεί το 25ευρω για εισαγωγή στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή) ήταν η είσπραξη;
Αυτά τα μέτρα μπαίνουν για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ως έλεγχος παραδείγματός χάριν των συνταγών. Αν πληρώνεις 1 ευρώ ανά συνταγή, δεν θα πηγαίνεις να γράφεις φάρμακα για ψύλλου πήδημα, άρα θα μειωθούν οι συνταγές.
Ο δεύτερος λόγος είναι η ιδεολογική μας διαφορά, όπου προφανώς θα διαφωνήσουμε.Η ιδέα που επικράτησε στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια ότι δημόσιο σημαίνει τσάμπα είναι καταστροφική. Πρέπει να την αλλάξουμε όσο μπορούμε γρηγορότερα. Αυτό οδήγησε στην απαξίωση του δημοσίου, η αίσθηση ότι αφού είναι δημόσιο, πρέπει να είναι και τσάμπα» !!!!!!!!
Αυτό θα πει κυνισμός !!!!
Λέει  δηλαδή η κυβέρνηση και ο Γεωργιάδης  σε όλους εμάς:
Βάζουμε τα χαράτσια για ιδεολογικούς λόγους!! 
Τα επιβάλλουμε για να μάθετε και να συνηθίστε να πληρώνετε στην Υγεία , στην παιδεία , τελικά παντού!
Και τα λένε,  όταν  όλα αυτά τα έχουμε  χρυσοπληρώσει ως πολίτες, εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι μέσω της άγριας φορολόγησής  μας  (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) και μέσω των εισφορών μας στα ασφαλιστικά μας  ταμεία.
Αυτά δεν τα λέει ένας τυχάρπαστος σε κάποιο καφενείο. Τα λέει ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας Α. Γεωργιάδης μέσα στη Βουλή, σε απάντηση  σχετικής επίκαιρης  ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα  :
“Πάμε στο δεύτερο, γιατί πάλι δεν έγινα αντιληπτός. Ποιος σας είπε ότι στόχος των μέτρων αυτών ήταν η είσπραξη; Σας είπα προηγουμένως ότι χώρες, όπως η Σουηδία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία, χώρες δηλαδή με ανθηρότατες οικονομίες που έχουν μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα κατ’ αναλογίαν του ενός δισεκατομμυρίου του δικού μας το 2013, έχουν παρόμοια μέτρα. Έχουν και συμμετοχή του ασθενούς στην ημερήσια νοσηλεία, όπως ήταν το 25ευρω, έχουν και συμμετοχή του ασθενούς στα φάρμακα στη συνταγή.
 Αυτά τα μέτρα μπαίνουν για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ως έλεγχος παραδείγματός χάριν των συνταγών. Αν πληρώνεις 1 ευρώ ανά συνταγή, δεν θα πηγαίνεις να γράφεις φάρμακα για ψύλλου πήδημα, άρα θα μειωθούν οι συνταγές.
Ο δεύτερος λόγος είναι η ιδεολογική μας διαφορά, όπου προφανώς θα διαφωνήσουμε. Αυτή ήταν η διαφωνία μας με το ΠΑΣΟΚ και έτσι φτάσαμε στην απόσυρση του μέτρου των εικοσιπέντε ευρώ και στη θέσπιση των πέντε λεπτών, δηλαδή ενός φόρου ως δημοσιονομικού ισοδυνάμου.
Η ιδέα που επικράτησε στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια ότι δημόσιο σημαίνει τσάμπα είναι καταστροφική. Πρέπει να την αλλάξουμε όσο μπορούμε γρηγορότερα. Αυτό οδήγησε στην απαξίωση του δημοσίου, η αίσθηση ότι αφού είναι δημόσιο, πρέπει να είναι και τσάμπα. Δεν είναι έτσι και δεν είναι πουθενά στον κόσμο έτσι.
Σας δίνω ένα παράδειγμα έξω από την υγεία για να το καταλάβετε. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δίνει τσάμπα τα βιβλία στους μαθητές στα σχολεία, για να τα βλέπουμε στο τέλος κάθε έτους να τα καίνε, επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά κοστίζουν λεφτά και ότι για αυτά τα λεφτά κάποιοι έχουν δανειστεί και από κάποιους έχουν κοπεί συντάξεις.
Άρα, τα μέτρα αυτά –για να το κλείσω- δεν έχουν ως στόχο την είσπραξη των 110 εκατομμυρίων. Δεν λείπουν από το σύστημα 110 εκατομμύρια. Λείπουν απείρως περισσότερα. Αυτά που λείπουν από το σύστημα -που είναι δισεκατομμύρια- τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, τιμώντας και το άρθρο του Συντάγματος που αναφέρατε. Πέρυσι –ας πούμε- επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσε να πληρώσει περίπου 900 εκατομμύρια στα δημόσια νοσοκομεία και άρα θα έπρεπε τα δημόσια νοσοκομεία να κλείσουν, ήρθε δια του Προϋπολογισμού το ελληνικό δημόσιο και έδωσε 900 εκατομμύρια παραπάνω».
Όμορφος κόσμος . Καπιταλιστικός!
Και καθόμαστε και τους βλέπουμε ακόμη.. και δεν τους παίρνουμε στο κυνήγι!
- Αναδημοσίευση από τη σελίδα της Αγωνιστικής Παρέμβασης Νοσοκομείου Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου