10.03.2012

ΣΕΨΑΕΚO: ΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδόχου Πηγής 113Β, τηλ: 6977177173, 6974646166
email: sepsaeko@gmail.comΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11π.μ για την Αθήνα

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα (σε όποιες πόλεις οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να κινητοποιηθούν τοπικά)

Δυστυχώς, η κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας δε μας επιτρέπει να έχουμε εκδηλώσεις εορτασμού για την παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας αλλά μας αναγκάζει να οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της ύπαρξης των υπηρεσιών μας στους ευάλωτους πληθυσμούς, που δυστυχώς αυξάνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια. Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την 1η Οκτώβρη αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης απεργίας διεκδικώντας συγκεκριμένα


  •  Τακτική και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας
  • Να παρθεί πίσω η μνημονιακή περικοπή του 55% που καταδικάζει τις δομές μας σε κατάρρευση.
  • Όχι στην εφαρμογή του μισθολογίου που με απόφαση του πρώην υφυπουργού Μ. Μπόλαρη περικόπτει μισθούς ακόμα και των 1000, 900 και 800 ευρώ.
  • Καμία απόλυση, εντατικοποίηση της δουλειάς μας – προστασία και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών ψυχικής υγείας προς την κοινότητα.
  • Η δέσμευση για ακύρωση του νόμου Λοβέρδου για τις συντάξεις των ψυχικά ασθενών και των αναπήρων να επικυρωθεί με υπουργική απόφαση
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες αποκατάστασης για όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη. 
  • Τακτική χρηματοδότηση του συνόλου των πραγματικών αναγκών στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Σχεδιασμός και έλεγχος της χρηματοδότησης από το σύνολο των φορέων που τους αφορά.
  • Για ένα ενιαίο σύστημα Υγείας και Ψυχικής Υγείας πραγματικά δημόσιο και δωρεάν που θα ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας με την αποφασιστική συμμετοχή εργαζομένων και ληπτών στις αποφάσεις και τη διαχείρισή του μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας με εκλεγμένους και άμεσα ανακλητούς αντιπροσώπους.


Για το ΔΣ του ΣΕΨΑΕΚΟ


Η Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας

Αγγελική Συλλιγαρδάκη                                       Δημήτρης Ταγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου