10.10.2012

Σε επίσχεση από Παρασκευή και οι εργαζόμενοι της ΕΨΥΚΑ

Ξεκινούν στις 12/10 ζητώντας τα δεδουλευμένα τους

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τις 12 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΕΨΥΚΑ), οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Απρίλιο.

«Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας η ψυχιατρική μεταρρύθμιση εκπέμπει σήμα κινδύνου καθώς το υπουργείο Υγείας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του αφήνοντας απλήρωτους επί έξι μήνες 3.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 200 στη Θεσσαλονίκη. Κινδυνεύει να καταρρεύσει όλο το σύστημα της ΕΨΥΚΑ, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα αποασυλοποίησης και επανένταξης και το οποίο χρωστάει όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και στους προμηθευτές τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού» επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΨΥΚΑ Θεσσαλονίκης Ελισάβετ Πετρίδου.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε επίσχεση εργασίας αλλά επειδή είμαστε επαγγελματίες θα είμαστε κοντά στους ασθενείς μόνο για να καλύψουμε τις βασικές τους ανάγκες δηλαδή για την χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής και τη σίτιση . Αυτό σημαίνει ότι η νοσηλευτική λειτουργία, οι φυσιοθεραπείες, η καθαριότητα θα μείνουν πίσω» ανέφερε η γραμματέας του σωματείου Αναστασία Παντελίδου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου