4.30.2012

Κάλεσμα του ΣΕΨΑΕΚΟ σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά


Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6978697033, email: psi_somatio@yahoo.gr

Αθήνα, 27 Απριλίου 2012




Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την ψήφιση του τελευταίου μνημονίου, δεν πρέπει πλέον να υπάρχει καμία αμφιβολία: Η κυβέρνηση τρόικας – τραπεζιτών έχει ως μοναδικό σκοπό την εξαθλίωση των εργαζομένων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας. Μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και εργασιακών δικαιωμάτων είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που δήθεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που εγγυώνται είναι την αποπληρωμή των δανειστών της χώρας.

Η κατάσταση στον χώρο της ψυχικής υγείας είναι εξίσου τραγική. Με ήδη περικομμένο το 45% των προϋπολογισμών των μονάδων, το μέλλον των υπηρεσιών ψυχικής υγείας που λειτουργούμε κρέμεται στην κυριολεξία από μια κλωστή. Παρότι η απερχόμενη πολιτική ηγεσία υποσχόταν ότι καμιά δομή δεν θα κλείσει, το μόνο μέτρο που είδαμε είναι η κατάσχεση των συντάξεων των ενοίκων μας για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των μονάδων στις οποίες φιλοξενούνται, μια ανήθικη και παράνομη προσπάθεια να πληρώσουν τα πιο ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας την κρίση που άλλοι δημιούργησαν.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, οι αγώνες των εργαζομένων της ψυχικής υγείας και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων απέτρεψαν προσωρινά τις περικοπές που θα μας οδηγούσαν στο κλείσιμο. Οι δεκαπέντε ημέρες της κατάληψης στο υπουργείο υγείας το Φεβρουάριο από τους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή, ανέδειξαν ευρύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο ως εργαζόμενοι όσο και ως θεραπευτές και στάθηκαν αφορμή να συναντηθούμε με χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και  συναδέλφους από το χώρο μας και άλλους κλάδους. Ο κίνδυνος όμως δεν πέρασε: οι συνθήκες απαιτούν την εγρήγορση και την κινητοποίηση όλων μας. Ας είναι η Πρωτομαγιά η απαρχή νέων συντονισμένων και κοινών αγώνων, ώστε να ανατραπούν οι πολιτικές που συρρικνώνουν το κοινωνικό κράτος και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους

Το Σωματείο Εργαζομένων σε Φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων συμμετέχει και καλεί τα μέλη του στις αυριανές διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά. Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας είναι στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Κοτζιά, η προσυγκέντρωση της Αυτόνομης Παρέμβασης και του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις 10 π.μ. στη συμβολή της πλατείας Ομονοίας και της οδού Αθηνάς, και τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο.

Για το Δ.Σ. του ΣΕΨΑΕΚΟ

Η Πρόεδρος                                                                     Ο Γραμματέας

Αγγελική Συλλιγαρδάκη                                                        Δημήτρης Ταγκλής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου