12.06.2011

Κάλεσμα Συμπαράστασης της Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην  ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.
ΤΜΗΜΑ ΓΣΕΕ. Αναγνωρισμένη με την υπ’ αριθμό 2111/79 απόφαση Πρωτοδικείου Αθήνας
Χαλκοκονδύλη 13, 104 32  ΑΘΗΝΑ |  ΤΗΛ. 210 5238148 |  FAX: 210 5230819

04 / 12 / 11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Εδώ και ένα χρόνο, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις  με υπευθύνους στην Περιφέρεια  και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν στάθηκε δυνατόν να γίνει κατανοητό το σοβαρό θέμα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν τα προνοιακά ιδρύματα και τα πάσης φύσης φιλανθρωπικά κέντρα που είναι ΝΠΙΔ και επιχορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 Στο διάστημα αυτό έγιναν πολλές κινητοποιήσεις, υπομνήματα, ερωτήσεις - επερωτήσεις στη Βουλή, επιστολές της Ομοσπονδίας προς αρμοδίους, δελτία τύπου στα ΜΜΕ, κατατέθηκαν 24.000 υπογραφές στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων όπου αντιμετωπίσαμε υποσχέσεις/κοροϊδίες και τη μόνιμη απροθυμία του “πολυάσχολου” Υπουργού να μας δεχτεί σε συνάντηση.
            Μετά από όλα αυτά στις 29 / 11 / 11 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή με τη συμπαράσταση γονέων αλλά και σπουδαστών πραγματοποιήσαμε δυναμική κινητοποίηση με στόχο να δούμε τον Υπουργό.  Βρεθήκαμε έξω από το Υπουργείο καλώντας τον επιτέλους να ασχοληθεί με το πρόβλημα των φορέων μας, οι οποίοι θα «εκπνεύσουν» με την εκπνοή του έτους αν δε γίνει κάτι ΤΩΡΑ.  
Ο Υπουργός δεν εμφανίστηκε γιατί είχε σοβαρότερη εργασία και καθόλου χρόνο για τα ΑμεΑ και τα προνοιακά που κάνουν 40 χρόνια αυτό που θα έπρεπε να υλοποιεί το κράτος.  Στην προσπάθεια να μας κατευθύνουν προς το Γ.Γ. Πρόνοιας, κ. Κατριβάνο και τον Υφυπουργό, κ. Μπόλαρη αρνηθήκαμε. Εισβάλαμε στο Υπουργείο και απαιτήσαμε να κατέβουν στο αμφιθέατρο και να αντιμετωπίσουν το θυμό και την απελπισία των ανθρώπων που θα μείνουν χωρίς εκπαίδευση αλλά και των εργαζομένων στα ιδρύματα που εργάζονται απλήρωτοι έως και 7 μήνες.
Ο κ. Μπόλαρης με ψυχρό και αδιάφορο ύφος είπε πως περίμενε χρήματα από το Υπ. Οικονομικών τα οποία δεν έφτασαν.  Μας ευχαρίστησε για την πίεση που του ασκήθηκε από εμάς και μας κατεύθυνε προς το Υπ. Οικονομικών.   Για άλλη μια φορά αποποιήθηκε των ευθυνών του και συνέχισε τη γνωστή τακτική «από τον έναν στον άλλον».  Ο κ. Κατριβάνος μας παρέδωσε 2 ενημερωτικά σημειώματα με ημερομηνίες 24 & 25/11 τα οποία αποτελούν εσωτερική αλληλογραφία (Διεύθυνση ΑμεΑ προς Κατριβάνο, Κατριβάνο προς Μπόλαρη).  Μόλις πριν μόνο 1 εβδομάδα διαπίστωσαν ότι τα ΝΠΙΔ αδυνατούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους αν δεν ενισχυθούν οικονομικά από την επιχορήγηση.
             Για το 2011 εκταμιεύτηκε η α΄δόση από τις τέσσερις του έτους και δεν υπάρχουν άλλες πιστώσεις. Ενώ για το 2012 δεν υπάρχει κανένα ποσό προϋπολογισμένο.
Οι εργαζόμενοι θεωρούμε ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι το Υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιοί του. Ο κος Λοβέρδος, ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας οφείλουν να δώσουν άμεση λύση στο αδιέξοδο  που δημιούργησαν στο χώρο της πρόνοιας.  

Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας.
Καλούμε γονείς, φορείς, σωματεία και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να στηρίξουν τους αγώνες μας και να είναι στο πλευρό μας.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου:
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17) στις 11 το πρωί. Μετά από την απαράδεκτη στάση που είχαμε από το Υπουργείο την Τρίτη 29/11 συγκεντρωνόμαστε πιο δυναμικά με  απαίτηση να δούμε τον Λοβέρδο. 

Τετάρτη  7 Δεκεμβρίου:
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, Λεωφ. Κηφισίας 39 (δίπλα στο HELEXPO, Παράδεισος, Αμαρουσίου) στις 11 το πρωί.  Συμβολικό κλείσιμο του δρόμου. 

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου:
Συγκέντρωση στο ΕΚΑ στις 10 πμ - Ανοιχτή συνέλευση όλων των εργαζομένων όλων των σωματείων και Συνέντευξη Τύπου στις 2μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου