12.05.2011

Σε νέες κινητοποιήσεις και διεύρυνση του μετώπου του αγώνα προσανατολίζεται το Συντονιστικό


Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 02/12 πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑ ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού.

  • Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι εργαζόμενων από την Ειδική Αγωγή (Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.). Έγινε αναλυτική ενημέρωση της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πάνω από 40 Κέντρα Εκπαίδευσης/ Στήριξης/ Αποκατάστασης ΑμεΑ που πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα βιωσιμότητας καθώς έχουν αποκλειστεί από κάθε χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του έτους. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 4-7 μήνες και επιπλέον απειλούνται με απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία σε χώρους που όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων από την Ειδική Αγωγή υπάρχουν τραγικές ελλείψεις. Επίσης τονίστηκε ότι οι φορείς προχωρούν σε περικοπές παρεχόμενων  υπηρεσιών αλλά και σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών των ΑμεΑ που αναγκάζονται να πληρώνουν εισφορές με την μορφή δωρεάς για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Υπό το βάρος αυτών των πολύ δυσμενών εξελίξεων οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή προχωρούν και μέσα στην επόμενη βδομάδα σε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση στις 6, 7, και 8 Δεκεμβρίου. Το συντονιστικό αποφάσισε να καλέσει όσους εργαζόμενους μπορούν, να παρευρεθούν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις (στο συνημμένο αρχείο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και το σχέδιο δράσης).
  • Επίσης στο συντονιστικό συζητήθηκε το θέμα του ενιαίου μισθολογίου και του προϋπολογισμού για το 2012 ο οποίος κατατίθεται προς ψήφιση το αμέσως επόμενο διάστημα στη βουλή. Τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης όλων των εργαζομένων σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές οι δύο εξελίξεις στα εργασιακά μας δικαιώματα, είτε με την μορφή μισθολογικών περικοπών, είτε με την απώλεια θέσεων εργασίας, είτε με το εκβιαστικό δίλλημα ή το ένα ή το άλλο. Συμφωνήθηκε ότι εμείς σαν εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε την οποιαδήποτε μείωση των ήδη χαμηλών αποδοχών μας, ούτε την συρρίκνωση των δομών μέσω της απώλειας θέσεων εργασίας προκειμένου να υπερασπιστούμε και την δικιά μας αξιοπρέπεια αλλά και την διατήρηση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών. Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίστηκε η περαιτέρω διερεύνηση της δυνατότητας μίας απεργιακής κινητοποίησης με προτεινόμενη ημερομηνία στις 15/12 ημέρα Πέμπτη. Οι συνάδελφοι από την Ειδική Αγωγή δεσμεύτηκαν να στηρίξουν και να συμμετέχουν με κοινή κινητοποίηση την ίδια μέρα. Αποφασίστηκε να καλέσουμε όλους τους φορείς να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις μέσα στην βδομάδα που έρχεται (όπου κάτι τέτοιο είναι εφικτό) ώστε να συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα του ενιαίου μισθολογίου και του προϋπολογισμού για το 2012. Οι όποιες αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων των Εργαζομένων για συμμετοχή στην πιθανή κοινή κινητοποίηση στις 15/12 είναι πολύ σημαντικό να ανακοινωθούν άμεσα (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) ώστε να αποφασιστεί η κοινή στάση όλων των εργαζομένων απέναντι στο ενδεχόμενο μισθολογικών περικοπών και απωλειών θέσεων εργασίας και να αποφασιστεί και η κοινή δράση μας με την πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 15/12.
  • Υπήρξε πρόσκληση από το ΣΕΜΙΣΕΑ (σωματείο ειδικής αγωγής) για ανοιχτή, κοινή σύσκεψη σωματείων εργαζομένων στην ειδική αγωγή, την ψυχική υγεία και στις ιδιωτικές κλινικές, καθώς και τους συλλόγους γονέων και των ίδιων των χρηστών ψυχικής υγείας, απεξάρτησης και ειδικής αγωγής σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα.
  • Τέλος έγινε ενημέρωση από την επίσκεψη συμπαράστασης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του συντονιστικού μας στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας και τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία της συνέχισης του αγώνα τους (ήδη πάνω από ένα μήνα απεργίας). Αποφασίστηκε εκ νέου η κατά το δυνατόν οικονομική ενίσχυση των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Η ημέρα και ώρα του επόμενου συντονιστικού θα ανακοινωθεί σύντομα.

Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου