6.01.2015

Δελτίο Τύπου - Καταγγελία για τον πρόεδρο του "ΙΡΙΣ" Γ.Κούτα


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ορισμένες διορθώσεις στα στοιχεία που αναφέρει το ΔΤ του ΕΚ Πάτρας για την καταγγελία που αφορα στον Γ.Κούτα, πρόεδρο του ΙΡΙΣ.

Οι ασθενεις είναι 11 και η άδεια λειτουργίας είναι για 15 ασθενείς! Ο Γ.Κούτας δεν καλύπτει τις κενές θέσεις και απέλυσε τρία(3) άτομα από το προσωπικό. Αυτή τη στιγμή εργάζονται 14 άτομα τα οποία κάνουνε βάρδιες και στο Προστατευόμενο Διαμέρισμα γιατί απέλυσε τη full time γενικών καθηκόντων-συντονίστρια.Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις του Οικοτροφείου Αχαΐας ΙΡΙΣ.

Σε ανακοίνωση του για το θέμα αναφέρει τα εξής:

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, κος Κούτας, χωρίς καμία προειδοποίηση προέβη σε τρεις (03) απολύσεις εργαζομένων επικαλούμενος τεχνικούς λόγους!

Οδήγησε τρεις οικογένειες στην ανεργία, αδιαφορώντας για την επιβίωσή τους, γιατί τους δημιουργούσαν «τεχνικές δυσλειτουργίες»!

Σε έναν τομέα τόσο ιδιαίτερο και ευαίσθητο, όπως είναι αυτός της Ψυχικής Υγείας, είναι γνωστές από όλους στην περιοχή μας οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των λίγων εργαζομένων στο Οικοτροφείο, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των τροφίμων.

Η άδεια λειτουργίας του Οικοτροφείου στις 10/11/2004 αναφέρει ότι για τους δεκαπέντε (15) τροφίμους απαιτούνται είκοσι έξι (26) άτομα προσωπικό.

Επισημαίνουμε ότι οι ασθενείς είναι (δεκαπέντε) 15 και μετά τις τρεις (03) απολύσεις, οι εργαζόμενοι είναι δεκαπέντε (15), εκ των οποίων οι δύο με άδεια.

Για μεγάλο διάστημα το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει βάρδια νύχτα με έναν εργαζόμενο, με κίνδυνο να συμβεί το οτιδήποτε. Κάτι το οποίο είναι παράνομο, πόσο μάλλον όταν αυτός ο εργαζόμενος δεν είναι πάντα νοσηλευτής.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας έχει καταγγείλει αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και στα Ιδρύματα ιδιαίτερα Ψυχικής Υγείας για την προσπάθεια συρρίκνωσης-υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας.

Ζητάμε άμεσα την ανάκληση των απολύσεων των τριών συνάδελφων από την εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Οικοτροφείου Αχαΐας ΙΡΙΣ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου