10.13.2014

Ο ΟΑΕΔ αποκλείει τους ψυχικώς πάσχοντες!


    Photo: Angeliki Panagiotou / Fosphotos.com

  • Photo: Angeliki Panagiotou / Fosphotos.com

Πρόκειται για καραμπινάτη διάκριση, ίσως ακόμη και ρατσιστικού χαρακτήρα! Θα λέγαμε ότι εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη, της Δικαιοσύνης και, ασφαλώς, του Ελληνικού Προγράμματος κατά του Στίγματος των Ψυχικών Διαταραχών «Αντι - στίγμα», το οποίο λειτουργεί στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ο οποίος διοικείται από τον φαρμακοποιό Θόδωρο Αμπατζόγλου, δεν μπορεί να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις για το αντικοινωνικό και ανάλγητο ατόπημα στο οποίο υπέπεσε, γιατί, απλώς, τέτοιες εξηγήσεις δεν μπορεί να υπάρχουν...

Την πληροφορία μάς τη μεταφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Η Συνομοσπονδία στηλιτεύει με ανακοίνωσή της την «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ατόμων με αναπηρία από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το σχολικό έτος 2014 - 2015.

Στην απίθανη όσο και πρωτοφανή πρόσκληση του ΟΑΕΔ σημειώνεται το εξής αμίμητο:
«Στα προγράμματα δεν δύνανται να συμμετέχουν όσοι κατά τα τελευταία τρία (3) χρόνια έχουν συμμετάσχει σε κατάρτιση της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας ή σε οποιοδήποτε ΚΕΚ ή άλλη Σχολή, καθώς επίσης τα άτομα με αναπηρία οφειλόμενη σε ψυχική ασθένεια»...

Ουαί κι αλίμονο σε ανέργους οι οποίοι είχαν την ατυχία να εμφανίσουν καταθλιπτικό επεισόδιο, για να μη μιλήσουμε για ψυχωσικό επεισόδιο... Ο ΟΑΕΔ, η διοίκηση του ΟΑΕΔ, αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα!

Ντροπή σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου