6.25.2014

Στο δρόμο για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης: Η εβδομάδα που πέρασε


  


Η βδομάδα ξεκίνησε με την επώνυμη καταγγελία συγγενών ασθενούς για την κακοποιητική μεταχείρισή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί)

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης δίνει εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ στον διοικητή του Ψ.Ν.Α Παύλο Θεοδωράκη.
Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα ζητάει από την Ε.Ε. 30 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
Τι "ποια ψυχιατρική μεταρρύθμιση"; Αυτή που απολαμβάνουν οι ψυχικά ασθενείς στην Ελλάδα.



Το ίδιο βράδυ, ο διοικητής του ΨΝΑ κάνει ...υπερωρίες.

Και το επόμενο πρωί διαβάζουμε ότι η διοίκηση του Ψ.Ν.Α. μελετά το ενδεχόμενο να ...προσφύγει νομικά κατά των συγγενών της ασθενούς που κατήγγειλαν την κακοποιητική μεταχείριση !!!

Οι συγγενείς απαντούν...


Την ίδια μέρα, στο blog του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί) διαβάζουμε για την "κανιβαλική διαδικασία των αξιολογήσεων", ενώ θα περιμέναμε κάτι και για τους υπόλοιπους κανιβαλισμούς.

Στο ΨΝΑ "μαγειρεύουν" τη δίωξη της οικογένειας της ασθενούς, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.
"Με βάση και μόνον τα σχετικά δημοσιεύματα, κατά την άποψή μας, δεν προκύπτει καμιά απολύτως ποινική ευθύνη των καταγγελλόντων-συγγενών της παθούσης, οι οποίοι συνέταξαν καταγγελία, απευθυνόμενη σε αρμόδιους φορείς και ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Ημερήσιο Τύπο, με σκοπό τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της πάσχουσας από την αναφερόμενη κακομεταχείρισή της από το ίδρυμα...", διαβάζουμε στο blog "Δικαιώματα Ψυχικά Πασχόντων"
Και ενώ περιμένουμε τις εξελίξεις, ο υπουργός Μάκης Βορίδης διατάσσει νέα ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας ψυχικώς πάσχουσας...
Και συνεχίζουμε για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης...
(Να περιμένουμε τη συνηθισμένη σιωπή από τα θεσμικά όργανα, τους επιστημονικούς/επαγγελματικούς/εθελοντικούς συλλόγους και σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας; Το θέμα των δικαιωμάτων μπορεί να έχει μεγάλη πέραση σε διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις και άλλες επιδοτούμενες δράσεις, αλλά όταν κακοποιούνται ή πεθαίνουν άνθρωποι όλοι ...σφυρίζουν αδιάφορα. Να δούμε και αυτή τη φορά τι θα γίνει).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου