11.25.2013

Ανακοίνωση Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ  (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Αθήνα 20/11/2013

  Ασφαλισμένε/η,

Η Κυβέρνηση για να υπηρετήσει τις μνημονιακές  επιταγές διαλύει τα πολυιατρεία του ΙΚΑ –ΕΟΠΥΥ και απολύει γιατρούς και εργαζόμενους.

Οι απολύσεις και η υποβάθμιση των πολυιατρείων θα κάνουν αδύνατη την πρόσβαση των πολιτών σε  δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και γιατρούς.

Θα μετατρέψουν όσα πολυιατρεία δεν κλείσουν σε υποβαθμισμένες δομές με χαμηλού επιπέδου Υπηρεσίες Υγείας. Για να καλύψουν τις ανάγκες τους οι πολίτες θα αναγκάζονται να προσφύγουν σε Ιδιωτικές Υπηρεσίες Υγείας με επιβάρυνση οικονομική.

Η παράλληλη διάλυση του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος θα οδηγήσει αναγκαστικά σε Ιδιωτική Ασφάλιση για όποιον αντέξει το κόστος. Οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας ανάλογα με το «πακέτο» Ιδιωτικής Ασφάλισης που θα μπορούν να πληρώσουν.

Το δικαίωμα γα δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας θα γίνει άπιαστο όνειρο για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

Θα επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη;Όλοι μαζί να προασπίσουμε τις Δημόσιες Κοινωνικοασφαλιστικές Δομές Υγείας

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου