11.07.2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4.00ΜΜ


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4.00ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΤ
 
Σήμερα τα ξημερώματα εισέβαλαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Μετά το "μαύρο" στις τηλεοράσεις μας, η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στο κτίριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, χτυπώντας ευθέως το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. 

Η κυβέρνηση περίμενε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να κουραστούν, να εγκαταλείψουν από μόνοι τους. Κι’ αν κάποιοι το έκαναν, υπήρχαν πολλοί άλλοι που δεν έσκυψαν το κεφάλι και από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα δίνανε καθημερινά τη μάχη να μείνει η ΕΡΤ ζωντανή.  

Η σημερινή επίθεση στην ΕΡΤ ήταν μια επίθεση στο μόνο τηλεοπτικό μέσο όπου η πληροφορία και η ενημέρωση δεν «φιλτραριζόταν» και δεν διαστρεβλωνόταν από τους επιχειρηματίες–μεγαλοκαναλάρχες και λοιπούς συνεργάτες της κυβέρνησης και της Τρόικας. 

Ήταν όμως και μια επίθεση "προειδοποιητική" με στόχο να σπάσει εκ το προτέρων το ηθικό όσων εργαζόμενων θα μπουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της Τρόικας τις επόμενες βδομάδες και τους επόμενους μήνες και θα "θυσιαστούν" στο όνομα της "σωτηρίας της χώρας".  
Η απάντηση του εργατικού κινήματος στην επίθεση ενάντια στην ΕΡΤ πρέπει να ξεκινήσει με συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλείται σήμερα στις 4.00 στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής.

πηγή: www.xekinima.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου