11.07.2013

ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ert-mat
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Στις 4:20 τα ξημερώματα ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να δώσoυν την χαριστική βολή στην ελεύθερη ενημέρωση. Στη βρώμικη κατοχική αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, εκ των οποίων οι οκτώ περικύκλωσαν το κτίριο και δύο πραγματοποίησαν έφοδο.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιβάλει αντισυνταγματικά και παράνομα την φίμωση για δεύτερη φορά στην ελεύθερη και δημοκρατική ενημέρωση, την οποία υπηρετούν εδώ και σχεδόν 5 μήνες, υπό δύσκολες συνθήκες και απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Η επιχείρηση καταστολής της ηρωικής προσπάθειας των εργαζομένων και η επιστράτευση του το αυταρχικού δόγματος του "νόμου" και της "τάξης" έχουν σαν στόχο την παράδοση του Ραδιομεγάρου στο κυβερνητικό μόρφωμα της "Δημόσιας Τηλεόρασης".
Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους εργαζόμενους που βρίσκονταν στην περιφρούρηση του κτηρίου και έκαναν χρήση χημικών για να τους πετάξουν έξω, ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει σε δημοσιογράφους να προσεγγίσουν τα κάγκελα του προαυλίου. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και ακόμη 3 εργαζόμενοι προσήχθησαν στη Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αφέθηκαν ελεύθεροι στις 7:30  περίπου το πρωί.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, μέγα πλήθος έχει συγκεντρωθεί έξω από το Ραδιομέγαρο για να υπερασπιστεί για πολλοστή φορά την ΕΡΤ και ότι αυτή αντιπροσωπεύει στις συνειδήσεις της δημοκρατικής Ελλάδας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση εκτόξευε απειλές, μεθοδεύοντας την επέμβαση και εκκένωση του Ραδιομεγάρου. Αποκορύφωμα υπήρξε η κίνηση 32 βουλευτών της ΝΔ  να καταθέσουν, προ 3 εβδομάδων περίπου, ερώτηση στη Βουλή , με την οποία καλούσαν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για το χτύπημα του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και την εκκένωση του κτηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χθες η ΔΗΜΑΡ "έσπασε το εμπάργκο" στο κυβερνητικό φερέφωνο της "Δημόσιας Τηλεόρασης", αποφασίζοντας να λαμβάνει μέρος στις εκπομπές της τελευταίας, γεγονός που ξεσκεπάζει την υποκρισία της ΔΗΜΑΡ και μεταφράζεται σε έγκριση των αυταρχικών κυβερνητικών πρακτικών.
Ο υφυπουργός Παντελής Καψής, μιλώντας στο ρ/σ "ΒΗΜΑ 99,5", δήλωσε ότι εντός 2 εβδομάδων το κτήριο της Αγ. Παρασκευής θα έχει παραδοθεί στη λεγόμενη "Δημόσια Τηλεόραση", προφανώς λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τις μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις, οι οποίες θα ματαιώσουν τα κυβερνητικά σχέδια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!
 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση. Εργατικά συνδικάτα και μαζικοί φορείς απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους για συγκέντρωση σήμερα στις 16.00 στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Εντός των εγκαταστάσεων βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση του κτιρίου και των μηχανημάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς ο εισαγγελέας που βρίσκεται επί τόπου δηλώνει "αναρμόδιος" για την καταγραφή και οι εργαζόμενοι φοβούνται το ενδεχόμενο προβοκάτσιας και δολιοφθορών στον εξοπλισμό και το πολύτιμο αρχειακό υλικο.
Την ίδια ώρα στην Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της ΕΤΡ3 συνεχίζουν να εκπέμπουν ζωντανό πρόγραμμα, ενώ έξω από τα γραφεία βρίσκεται σε εξέλιξη  συγκέντρωση συμπαράστασης, καθώς εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι εκφράζουν φόβους ότι θα πραγματοποιηθεί και εκεί αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Στο Ραδιομέγαρο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή  ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ ως νέο δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν τις ταυτότητές τους στις αστυνομικές δυνάμεις και ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν το επιτρέπει.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, προχώρησε σε δηλώσεις και έκανε λόγο για κατάληψη και κατοχή της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ και βρώμικη κατοχικη αστυνομική επιχείρηση, χαρακτηρίζοντας παράνομη και αντισυνταγματική την κυβέρνηση, καθώς -όπως είπε- προβαίνει σε έκνομες ενέργειες, ενώ δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος που να κλείνει την ΕΡΤ. 
«Σαν κλέφτες μπήκαν στο Ραδιομέγαρο για να διακόψουν μια τεραστία εθελοντική πολιτιστική ενημερωτική προσπάθεια. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει! Ο λαός θα ματαιώσει τα σχέδια τους!» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση, θα ξανανοίξει την ΕΡΤ και θα αποκαταστήσει τις παράνομες απολύσεις των εργαζομένων.

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Στο σημείο βρίσκεται και ομάδα βουλευτών του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών η Διαμάντω Μανωλάκου και ο Σπύρος Χαλβατζής, που κατήγγειλαν την επέμβαση και επίσης ζητούν να εισέλθουν στο Ραδιομέγαρο.
Το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο. Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ & ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πλήρως ενήμεροι για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Ο ίδιος, τόνισε ότι το Ραδιομέγαρο ήταν υπό παράνομη κατάληψη και τώρα απελευθερώθηκε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας χουντική φρασεολογία, έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος, να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να παραδοθεί το κτίριο στο νόμιμο ιδιοκτήτη του, το υπουργείο Οικονομικών.
Εξίσου προκλητικός ο Άδωνις Γεωργιάδης, από το Καζακστάν όπου βρίσκεται, έστειλε μέσω twitter τα συγχαρητήριά του στον Νίκο Δένδια. Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της αστυνομικής επέμβασης, ο υπουργός Υγείας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Προς Νίκο Δένδια: Υπουργέ μας, αν και είμαι στο Καζακστάν έφθασαν και εδώ τα ωραία νέα. Επιτέλους!! Εύγε!».
Η πύλη του Ραδιομέγαρου είναι κλειδωμένη με χειροπέδες

Τα ΜΑΤ απογορεύουν την προσέγγιση στο χώρο του Ραδιομεγάρου
 
ΠΟΕΣΥ - ΠΟΣΠΕΡΤ - ΠΟΕΠΤΥΜ: "Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) διαμαρτύρονται έντονα και καταδικάζουν τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με στόχο την εκκένωσή τους, και καλούν σήμερα στις 4 το απόγευμα όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη:
"Ενώ έχει εκπνεύσει η κατά το Σύνταγμα προθεσμία επικύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ –και επομένως δεν βρίσκονται σε ισχύ ενέργειες και διαδικαστικές πράξεις με τις οποίες διεκόπη η εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων-, η κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε de facto σήμερα τα ξημερώματα, με τη δύναμη των ΜΑΤ, τη βίαιη παρεμπόδιση των εκπομπών.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιων της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.
Όλα τα συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι δημοκράτες στη συγκέντρωση στις 4 μμ στο ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει."

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου